Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 mai: Bilanţul morţilor din SUA a depăşit 70.000. Italia a trecut de 213.000 de cazuri de coronavirus

  • Numărul morţilor din cauza Covid-19 a trecut de 70.000 în SUA
  • Bilanţul epidemic a ajuns la 29.315 morţi în Italia / În total, 213.013 de cazuri de coronavirus
  • Primul pas spre dezvoltarea unui tratament. A fost identificat un anticorp uman care împiedică infecţia cu noul coronavirus
Urmărește
3035 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 mai: Bilanţul morţilor din SUA a depăşit 70.000. Italia a trecut de 213.000 de cazuri de coronavirus

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 mai

Numărul deceselor din cauza Covid-19 a trecut de 70.000 în SUA

Cel puţin 70.115 oameni au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite, potrivit cifrelor oferite de Universitatea Johns Hopkins. De asemenea, SUA are cele mai multe cazuri de Covid-19 din lume, ajungând astăzi la 1.192.119.

Statul New York rămâne cel mai afectat, înregistrând cel puţin 25.000 de decese. 

Bilanţul epidemic a ajuns la 29.315 morţi în Italia / În total, 213.013 de cazuri de coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 29.315 morţi în Italia, cu 236 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 213.000.

Primul pas spre dezvoltarea unui tratament. A fost identificat un anticorp uman care împiedică infecţia cu noul coronavirus

Anticorpul monoclonal reprezintă un prim pas în drumul către dezvoltarea unui tratament împotriva Covid-19 se arată într-un articol publicat de revista Nature Communications şi citat de agenţia EFE.

Oamenii de ştiinţă speră acum să dezvolte anticorpi umani în încercarea de a preveni infecţia respiratorie provocată de SARS-CoV-2.

Noua Zeelandă numără cazurile de COVID-19 pe degetele de la o mână

Noua Zeelandă a nu a raportat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus pentru a doua zi consecutivă. Este prima dată când se întâmplă acest lucru din 25 martie, dată ce marchează vârful epidemiei în ţară.

După aproape 5 săptămâni de măsuri stricte pentru a preveni răspândirea virusului, statul insular a relaxat marţi restricţiile. Constrângerile aferente blocajului de gradul 4 din perioada anterioară au fost descrise de premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern drept „cele mai stricte resimţite de neozeelandezii în istoria modernă.”

De astăzi, alţi 400.000 de cetăţeni ai ţării revin la muncă, astfel încât 75% din economia ţării să poată funcţiona. Noile restricţii, de nivel trei, permit organizarea de înmormântări restrânse, dar şi serviciile de livrări.

În acest moment, în Noua Zeelandă mai sunt internaţi doar 4 pacienţi bolnavi de COVID-19. Nu au mai fost raportate nici alte decese, astfel încât bilanţul morţilor s-a oprit la 20. Reţeta succesului constă în 3 elemente-cheie

Guvernul Israelului anunţă relaxarea restricţiilor antiepidemice

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netayahu, a anunţat, luni seară, relaxarea restricţiilor antiepidemice, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel.

Decesele în Italia au crescut cu aproape 50% după izbucnirea pandemiei de Covid-19

Un raport al institutului naţional de statistică ISTAT din Italia, arată că numărul deceselor înregistrat în Italia în luna martie a acestui an a fost cu 49,4% mai mare decât în aceeaşi perioadă a altor ani.

Un spital din Paris susţine că a avut primul caz de Covid-19 în luna decembrie

Medicii de la un spital din Paris susţin că au găsit dovezi că un pacient care s-a îmbolnăvit în decembrie a fost infectat cu noul coronavirus, scrie CNN.

Statele Unite ar urma să aibă 134.000 de decese cauzate de noul coronavirus, de două ori mai mult decât precedentele estimări

Ultimele estimări citate de Casa Albă, prognozează că în Statele Unite 134.000 de oameni vor muri de Covid-19. Cifra este de două ori mai mare decât cea prezentată la precedentele estimări, scrie CNN.

Coronavirusul se poate răspândi „precum focul sălbatic”, avertizează epidemiologii americani

Coronavirusul se poate răspândi „precum focul sălbatic”, mai ales atunci când oamenii stau adunaţi într-un loc, a spus dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Bolilor Infecţioase din Statele Unite, citat de CNN.

SUA au dovezi care susţin atât teoria apariţiei virusului în piaţa din Wuhan cât şi cea a produceri sale într-un laborator chinez

Un senior al Oficiului Director al Informaţiilor Naţionale (ODNI) al Statelor Unite a recunoscut luni seară că SUA are dovezi care să susţină ambele teorii privind apariţia noului coronavirus, scrie CNN.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici