- Home
- Coronavirus
- (07.11.2020, 07:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 7 noiembrie. Aspirina, noul leac anti-COVID
- Aspirina ar putea fi noul tratament COVID
- Italienii spun că ne vom confrunta cu COVID în 2021
Urmărește
1887 afișări
CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 6 noiembrie.
Marea Britanie - Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 conform unui studiu din UK, acesta urmând să analizeze mai multe tratamente potenţiale pentru boala provocată de coronavirus, anunţă Reuters.
Italia - Giuseppe Ippolito, care este directorul ştiinţific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma, a spus că ne vom confrunta până în 20121 cu COVID-19. Afirmaţiile sale provoacă controverse, mai ales că mai toate statele lumii sunt deja sufocate de măsurile de restricţie luate din cauza infectării cu noul coronavirus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Potrivit experţilor, nu vom scăpa prea curând de noul coronavirus. În aceste condiţii, vom fi nevoiţi să ne protejăm de el şi pe parcursul anului viitor.
„Singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor, spune directorul ştiinţific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma.
Grecia a raportat mai puţine cazuri decât majoritatea în Europa, în principal datorită unei carantine timpuri la nivel naţional care a fost impusă în februarie. Restricţiile au fost ridicate treptat începând cu luna mai.
De la începutul lunii octombrie Grecia a înregistrat o creştere a numărului de infecţii. Creşterea a fost „deosebit de agresivă”, a spus consilierul ştiinţific şef al guvernului Sotiris Tsiodras, vorbind alături de Mitsotakis.
Grecia a înregistrat 2.646 de infecţii miercuri, cel mai mare număr zilnic de la apariţia primului său caz, aducând numărul total de cazuri la 46.892. Până în prezent, 673 de persoane au murit de boală.
Un vaccin COVID-19 susţinut de guvernul indian ar putea fi lansat încă din februarie, cu luni mai devreme decât era de aşteptat, deoarece studiile din ultima etapă încep luna aceasta şi până acum au arătat că este sigur şi eficient, a declarat un cercetător din guvern, relatează Reuters.
Bharat Biotech, o companie privată care dezvoltă COVAXIN împreună cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), condus de guvern, spera să lanseze vaccinul doar în al doilea trimestru al anului viitor.
Patru regiuni din Italia sunt, de vineri, în zona roşie, două în zona portocalie, restul în zona galbenă. Până pe 3 decembrie, Italia e împărţită în funcţie de nivelul de risc legat de Covid. Fiecărei „culori” i se încredinţează un pachet de măsuri ad hoc.
De la începutul epidemiei, cel puţin 790.377 de persoane s-au infectat. Faţă de marţi, sunt 30.550 de cazuri noi. Italia înregistrează în total 39.764 decese, din care 352 în ultimele 24 de ore. S-au făcut 211.831 de teste pentru depistarea virusului, în scădere cu 29.544 faţă de marţi. Rata de infectare a depăşit 14%, adică din 100 de teste 14 ies pozitive.
Conform „Seattle Times”, ministrul ungar al Afacerilor Externe, Szijjártó Péter, a fost testat pozitiv la coronavirus după ce a ajuns în Thailanda pentru o vizită oficială.
Ministrul thailandez al Sănătăţii, Anutin Charnvirakul, a declarat că Szijjártó şi delegaţia sa de 12 membri au fost testaţi după sosirea lor, marţi, din Cambodgia, însă numai ministrul de Externe a fost găsit infectat.
Marea Britanie a raportat miercuri alte 492 de victime ale Covid-19, cifrele atingând astfel cel mai înalt prag înregistrat din luna mai. Totuşi, un lucru bun este că infecţiile nu mai sunt în spirală, relatează Daily Mail.
În primăvară, Marea Britanie se confrunta cu peste 1.000 de decese zilnice provocate de noul coronavirus. În prezent, situaţia nu pare la fel de gravă, numărul de cazuri de Covid-19 crescând cu doar 1,9% de la o săptămână la alta. Oficialii britanici au anunţat azi 25.177 de noi îmbolnăviri.
- Cancelarul Angela Merkel a anunţat săptămâna trecută că afacerile afectate vor primi 10 miliarde de euro pentru a trece cu bine peste perioada de lockdown. Astfel, firmele cu maxim 50 de angajaţi şi liber profesioniştii vor încasa până la 75% din salariu.
Într-un efort de controlare a numărului de infecţii cu coronavirus, Germania a intrat marţi în a doua perioadă de carantină de anul acesta, măsurile fiind mai puţin severe decât cele aplicate în martie şi aprilie.
Totuşi, impactul generat de restricţii asupra business-urilor va fi semnificativ, în special pentru sectoarele de agrement şi entertainment şi lucrătorii independenţi, scrie Deutsche Welle.
- Mutaţia suferită de SARS-CoV-2 poate fi mult mai contagioasă decât virusul în sine. Concluziile unui studiu american
O mutaţie a noului coronavirus poate fi mult mai contagioasă decât SARS-CoV-2 în sine. Cel puţin, asta susţin cercetătorii americani, conform Daily Mail.
Un studiu care a analizat mai mult de 5.000 de pacieni de la un spital din Texas arată că 99,9% din infecţii au fost cauzate de mutaţia nouă, numită D614G.
Teoria conform căreia SARS-CoV-2 poate suferi mutaţii mult mai contagioase nu este nouă, a apărut în Wuhan anul trecut.
D614G este cea mai des întâlnită tulpină a noului coronavirus şi cea mai contagioasă, totodată.
În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.133. Dintre acestea, 1.001 sunt internate la ATI.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe