- Home
- Coronavirus
- (14.03.2020, 12:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus în ţară LIVE UPDATE. Numărul bolnavilor a ajuns la 123 în România: 31 de cazuri, confirmate sâmbătă / Autorităţile vor aplica măsurile pentru scenariul 3
- Bilanţul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 123
- Un copil de un an a fost diagnosticat cu noul coronavirus
- Printre cei infectaţi se numără un senator PNL şi doi medici, unul dintre aceştia fiind managerul Spitalului „Gerota”
- O persoană bolnavă este angajată a Ministerului Sănătăţii
- 36 de persoane confirmate cu noul coronavirus vineri
Urmărește
41618 afișări
Coronavirus în ţară LIVE UPDATE. Numărul bolnavilor a ajuns la 99 în România. Autorităţile au început să aplice măsurile pentru scenariul 3. Sursă foto: Profimedia
România intră în scenariul 3, după cazul 100 de coronavirus. Ce presupune acesta
Primele măsuri din scenariul 3: Interzis evenimentelor cu peste 50 de oameni în spaţii închise
Update 15:58 Deputatul Lucian Heiuş şi încă 2 participanţi la şedinţa la care era senatorul Chiţac au coronavirus
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Conforrm informării oficiale, cei trei oameni, care au fost prezenţi la şedinţa PNL şi ieri nu au fost prezenţi la reuniunea Biroului Executiv al PNL, au fost testaţi pozitiv. (Citeşte continuarea...)
Update Ministerul Afacerilor Externe anunţă că un român a murit din cauza COVID 19. Acesta se afla în Italia şi avea şi alte probleme de sănătate
Update 14:00 Încă două persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, în România.
Caz 98, Femeie în vârstă de 53 de ani, Constanţa, a călătorit în Austria şi Germania, medic laborator, confirmată pozitiv, testul a fost lucrat în reţea privată
Caz 99, Bărbat, 54 ani, Constanţa, sot caz 98, testul a fost lucrat tot în reţea privată
Cei doi s-au întors în data de 7 martie 2020 din Viena.
Update 12:20 DSP a precizat că o parte din măsurile prevăzute pentru scenariul 3 au fost deja adoptate.
Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.
„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19)”, transmite DSP.
Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv.
DSP menţionează că nu există niciun deces din cauza coronaviruslui în România până acum.
Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:
• Măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităţilor colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.
La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)
Update 12.00 Test pozitiv la coronavirus pentru o angajată a Ministerului Sănătăţii
Cazul 92, mai exact femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 şi a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020 este un angajat al Ministerului Sănătăţii şi nu o persoana din judeţul Mureş.
Această eroare din comunicarea iniţială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituţiei Ministerului Sănătăţii şi cel folosit pentru judeţul Mureş.
În curs se desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor şi recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv.
De asemenea, contacţii direcţi ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.
În cadrul Ministerului Sănătăţii au mai fost luate şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul şi au fost stopate audienţele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măşti şi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. La intrarea în instituţie sunt completate chestionarele pentru monitorizare.
Update 10.00 Au fost confirmate două noi cazuri de Covid-19, în România, astfel că numărul bolnavilor ajunge la 97.
Caz 96 - Femeie, 47 ani, din Bucureşti, contact direct al cazului 45, asimptomatică, aflată în autoizolare la domiciliu
Caz 97 - Bărbat, 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia, în autoizolare până în 12.05 când se internează la Spitalul de boli infecţioase din Craiova cu simptome specifice.
Cele mai noi cazuri de coronavirus confirmate în România sunt următoarele:
Cazul 90 - Femeie de 64 de ani din Neamţ, venită din Italia in 09.03. confirmată în 13.03.
Cazul 91 - Copil de 1 an din Bacău, contact cu mătuşa venită din Italia în 03.03, confirmat în 13.03. Mătuşa este asimptomatică, urmează testarea.
Cazul 92 - Femeie de 41 ani din Iaşi, lucrează în Mureş, venită din Dubai in 08.03; face naveta Iaşi - Bucureşti; din 09.03 a mers la serviciu; debut în 12.03, confirmată în 13.03.
Cazul 93 - Femeie de 41 ani din Iaşi, sosită din Franţa, internată în Spitalul de boli infecţioase Iaşi în 13.03 şi confirmată în 13.03.
Cazul 94 - Femeie de 27 ani din Caraş Severin, sosită din Italia în 10.03, carantinată în Dâmboviţa, confirmată în 13.03.
Cazul 95 - Bărbat de 55 ani din Caraş Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa, confirmat în 13.03.
Numărul total al bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 95 în România, astfel că este aproape scenariul 3.
Ce presupune scenariul 3?
Conform informaţiilor autorităţilor, primul scenariu implică între 0 şi 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 şi 100 de persoane.
Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 100 şi 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmaţi peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.
Scenariul 3 se aplica atunci când se înregistrează între 101 şi 2.000 de cazuri. Atunci se va face un triaj la fiecare spital, iar cazurile de coronavirus vor avea prioritate, în timp ce ceilalţi pacienţi vor fi amânaţi dacă nu este vorba de o urgenţă. Spitalele de boli infecţioase vor trata doar pacienţii cu Covid-19.
În scenariul 3, spaţiile pentru tratarea bolnavilor vor fi mărite şi vor fi aduşi medici suplimentari.
Aproape 5.100 de oameni au murit până acum din cauza pandemiei, iar peste 145.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV.
Aproape 5.100 de oameni au murit până acum din cauza pandemiei, iar peste 145.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV.
Ce este noul coronavirus?
Noul coronavirus este un virus respirator care nu a fost depistat anterior la om. Primul caz de virus a fost identificat în Wuhan, China. Organizaţia Naţiunilor Unite, autorităţile de sănătate publică şi partenerii lucrează pentru a identifica un vaccin pentru virus.
Cum se răspândeşte virusul?
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, noul coronavirus a apărut de la o sursă animală, dar se răspândeşte de la persoană la persoană. Coronavirusurile umane se răspândesc prin picături (tuse şi strănut) şi contact personal neprotejat cu o persoană infectată (atingere, strângere de mână).
Cât de contagios este virusul?
Virusul se răspândeşte foarte uşor de la persoană la persoană, în special în case, spitale şi alte spaţii închise. Agentul patogen poate călători prin aer, învăluit în picături respiratorii minuscule, care sunt produse atunci când o persoană bolnavă respiră, vorbeşte, tuşeşte sau strănută.
Unde s-a răspândit virusul?
Virusul, originar din Wuhan, China, a îmbolnăvit mai mult de 135.000 în cel puţin 111 ţări şi peste 4.900 au murit. Răspândirea a încetinit în China, dar câştigă viteză în Europa şi Statele Unite. În România numărul infectărilor cu noul Coronavirus a ajuns la 70. Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat că focarul se califică drept pandemie.
La ce simptome ar trebui să mă uit?
Semnele comune ale infecţiei cu noul coronavirus includ febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie. În cazuri grave, infecţia poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficienţă renală şi chiar moarte. Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre simptomele noului coronavirus, sună la numărul gratuit 0800800358.
Cum mă pot proteja?
Te poţi proteja astfel: Spală-te pe mâini cu săpun, înainte şi după masă, după ce ai folosit toaleta şi după ce ai folosit obiecte de uz comun pe care le poate atinge multă lume (clanţa uşii, bara de susţinere din autobuz). Evită contactul apropiat cu oricine prezintă simptome de răceală sau infecţie respiratorie. Solicită îngrijiri medicale dacă ai febră, tuse sau dificultăţi în respiraţie.
Cum îi pot proteja pe ceilalţi?
Îi poţi proteja pe alţii luând următoarele măsuri de precauţie: acoperă gura şi nasul cu şerveţel de unică folosinţă atunci când tuşeşti sau strănuţi şi aruncă-l după aceea. Dacă nu ai un şerveţel la îndemână, tuşeşte sau strănută în îndoitura (pliul) cotului. Spală-te pe mâini cu săpun după ce tuşeşti sau strănuţi. Evită contactul apropiat cu alte persoane când ai tuse şi febră. Nu scuipa în public. Solicită îngrijiri medicale dacă o persoană apropiată are febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie.
Cât durează pentru a dezvolta un tratament sau un vaccin?
În acest moment sunt testate mai multe medicamente, iar rezultatele iniţiale sunt aşteptate în curând. Totuşi, un vaccin pentru a opri răspândirea este încă la cel puţin un an distanţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe