- Home
- Coronavirus
- (04.04.2020, 09:26)
- Georgiana Dulgheru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus. Mai multe guverne sunt contrazise: ”Recomandăm purtarea obligatorie a unei măşti de către toată populaţia”
- Aceste recomandări par să contrazică planul guvernului care consideră inutil să se generalizeze purtarea măştii către întreaga populaţie.
- Franţa a comandat recent „mai mult de un miliard de măşti”, în special din China.
Urmărește
4731 afișări
Coronavirus. Mai multe guverne sunt contrazise: ”Recomandăm purtarea obligatorie a unei măşti de către toată populaţia”
Academia de Medicină recomanda vineri purtarea generalizată a măştii inclusiv modelele mai puţin perfecţionate decât cea a medicilor. Ea spune că masca ar trebui să fie obligatorie pentru ieşiri în perioada de izolare dar şi când aceasta va fi ridicată, relatează Le Parisien.
„S-a stabilit că persoanele aflate în perioada de incubaţie sau într-o stare de transport asimptomatic excretă virusul şi menţin transmiterea infecţiei. În Franţa, în acest context, purtarea generală a unei măşti de către populaţie ar constitui un plus logic la măsurile de barieră în vigoare ”, estimează Academia.
Cu toate aceste într-o situaţie de „măşti insuficiente” asa cum e cazul în prezent în Franţa, prioritatea alocării măştilor chirurgicale sau FFP2, mai protectoare, trebuie să se adreseze specialiştilor şi structurilor de sănătate subliniază Academia. Ei „recomandă ca purtarea unei măşti alternative să fie obligatorie pentru ieşirile în perioada de izolare”.
"Academia Naţională de Medicină recomandă ca inidcatiile practice pentru fabricarea unei astfel de măşti alternative să fie aduse pe larg în atenţia populaţiei", referindu-se la tutoriale online precum cea a Societăţii Franceze de ştiinţa sterilizării.
De asemenea Academia consideră că, în timpul ridicării viitoare a izolării populaţiei, „trebuie menţinută obligativitatea purtării unei măşti [...]”, în contextul „menţinerii măsurilor de barieră recomandate în prezent până la controlul circulaţei virusului evidenţiată prin absenţa cazurilor noi declarate pe o perioadă de 14 zile ”.
„Mare greşeală”
Doctrina lui Emmanuel Macron şi a guvernului său cu privire la măşti rămâne deocamdată ca măştile trebuie să fie rezervate cu prioritate pentru personalul de asistenţă medicală si că este inutil să le generalizăm în ansamblul populaţie.
Această politică urmată şi în Statele Unite a fost recent descrisă drept „marea greşeală” de catre directorul general al Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, George Gao. "Multe persoane afectate sunt asimptomatice sau nu prezintă încă simptome: cu o mască puteţi împiedica picăturile care transportă virusul să infecteze pe alţii", argumentează el într-un articol din Revista de ştiinţă reperata de Le Monde.
Într-o scrisoare deschisă publicată pe 20 martie de câteva mari figuri ştiinţifice au cerut guvernului să „generalizeze purtarea măştilor”. Sub presiune a comandat recent mai mult de un miliard de măşti in special din China.
Potrivit ministrului Sănătăţii Olivier Véran aceste măşti sunt destinate „tuturor celor care, nefiind personal de asistenţă medicală, vor putea găsi o modalitate bună de a se echipa, de a se linişti şi de a se proteja”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Marea Britanie are un plan axat pe "cinci piloni" de accelerare a testării pentru coronavirus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe