Coronavirus: Purtarea măştii a avut un impact de 70% asupra ratei deceselor/ Europenii sunt mai reticenţi decât asiaticii în privinţa măştilor, conform unui studiu din Japonia

  • Purtarea unei măşti pentru faţă ar putea reduce riscul de a muri din cauza Covid-19, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Japonia, realtează SCMP.
  • Folosind datele colectate de compania britanică de cercetare de piaţă YouGov, echipa de la Clinica Miyazawa din Hyogo şi Universitatea din Houston-Victoria au creat un model computerizat pentru a vedea cum diferiţi factori au afectat rata de deces a bolii din diferite ţări.
  • De departe, cea mai semnificativă a fost purtarea de mască, care a avut un impact de 70 la sută asupra ratelor de deces, au spus într-o lucrare publicată marţi pe site-ul Medrxiv.org. Datele din studiu trebuie reanalizate pentru a avea un studiu complet, dar rezultatele iniţiale sunt importante, conform cercetătorilor.
Urmărește
8171 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Purtarea măştii a avut un impact de 70% asupra ratei deceselor/ Europenii sunt mai reticenţi decât asiaticii în privinţa măştilor, conform unui studiu din Japonia

Coronavirus: Purtarea măştii a avut un impact de 70% asupra ratei deceselor/ Europenii sunt mai reticenţi decât asiatici în privinţa măştilor, conform unui studiu din Japonia

YouGov a întrebat oamenii din mai mult de 20 de ţări dacă au purtat o mască de faţă în public. Proporţia care a răspuns „da” a fost de doar 21% în Marea Britanie, dar peste 90% în unele ţări din Asia.

În China, este o infracţiune să nu poarţi o mască în public.  În Japonia, majoritatea oamenilor poartă măşti, dar nu este o cerinţă legală.

Pe lângă datele despre măştile de faţă, studiul japonez a luat în calcul şi vârsta respondenţilor şi indicele de masă corporală, a declarat autorul principal Daisyke Miyazawa.

Rata de purtare a măştilor a fost „găsită a fi cel mai puternic predictor pentru numărul de decese pe milion”, iar cu cât oamenii au început să poarte măşti cu atât mai bine, au spus cercetătorii. Aproape 80 la sută din decesele din Covid-19 raportate la începutul lunii iunie ar putea fi legate de reticenţa oamenilor de a purta o mască la jumătatea lunii martie. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, în aprilie, a arătat că „purtarea universală a măştii” a contribuit la suprimarea Covid-19 în toate ţările asiatice, cu excepţia Indiei. Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Tehnologic din California a evaluat luna aceasta măştile ca fiind „cel mai eficient mijloc de a preveni transmiterea interumană”.

În această lună, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat purtarea măştilor de faţă în public, după ce anterior a descurajat oamenii să facă acest lucru.

Cercetătorii japonezi au mai descoperit că persoanele  cu o greutate corporală mai mare sunt mai puţin dispuşi să poarte măşti pentru faţă.

„Când oamenii au o greutate crescută, se simt mai inconfortabili purtând o mască, deoarece adulţii obezi inhalează în medie cu 50% mai mult aer pe zi decât adulţii neobezi”, au spus ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici