- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (19.01.2022, 16:21)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus: România se hrăneşte din Fondul de solidaritate al UE
Comisia Europeană a finalizat plăţile de asistenţă din Fondul de solidaritate al UE (FSUE) pentru a face faţă situaţiei de urgenţă sanitară generate de coronavirus către 19 ţări, printre care şi România, valoarea fiind de aproape 385,5 milioane de euro.
Urmărește
344 afișări
Coronavirus: România se hrăneşte din Fondul de solidaritate al UE
Această sumă se adaugă sumei de 132,7 milioane de euro, plătite în 2020 statelor membre care au solicitat o plată în avans.
17 state membre şi 3 ţări candidate au solicitat sprijin din FSUE: Austria, Belgia, Croaţia, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România şi Spania. Albania, Muntenegru şi Serbia.
În contextul urgenţei sanitare provocate de pandemia de COVID-19, sprijinul financiar acordat prin FSUE finanţează asistenţa medicală, achiziţionarea şi administrarea de vaccinuri, echipamente individuale de protecţie şi dispozitive medicale, costurile asistenţei medicale, analizele de laborator, sprijinul de urgenţă acordat populaţiei şi măsurile de prevenire, monitorizare şi control al răspândirii bolii, protejând astfel sănătatea publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
„Uniunea Europeană a fost unită în faţa pandemiei de coronavirus şi a făcut dovada solidarităţii într-un moment dificil. FSUE este un simbol clar în acest sens, oferind o mână de ajutor ţărilor pentru a face faţă urgenţei sanitare fără precedent, atât statelor membre ale UE, cât şi ţărilor aflate în proces de aderare la Uniune”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
Ultimele ţări „alimentate”: Albania şi Muntenegru
„De la începutul pandemiei, suntem alături de partenerii noştri din Balcanii de Vest. Mă bucur că Albania, Muntenegru şi Serbia au putut beneficia de sprijinul FSUE. Aceasta este încă o dovadă a angajamentului UE de a sprijini regiunea în lupta împotriva coronavirusului, oferind, acolo unde este posibil, acces la aceleaşi mecanisme de asistenţă la care au acces statele noastre membre”, a adăugat comisarul pentru vecinătate şi extindere, Olivér Várhelyi.
Dintre ţările candidate care au solicitat sprijin din FSUE, Albania şi Muntenegru au primit sprijin financiar la sfârşitul anului 2021, în timp ce pentru Serbia semnarea acordului de delegare este în curs de desfăşurare, iar asistenţa financiară din FSUE urmează să fie plătită la scurt timp după semnare.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe