- Home
- Coronavirus
- (26.06.2020, 21:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CORONAVIRUS. Urme ale virusului SARS-CoV-2 au fost descoperite în apa reziduală din Barcelona recoltată în martie 2019
- Virologii spanioli au găsit urme ale noului coronavirus într-un eşantion de ape uzate din Barcelona colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19 în China, a spus vineri Universitatea din Barcelona.
- Descoperirea prezenţei genomului de virus atât de devreme în Spania, dacă este confirmată, ar putea însemna că boala ar fi apărut mult mai devreme decât credea comunitatea ştiinţifică, relatează Reuters.
- Echipa Universităţii din Barcelona, care testează apa reziduală începând cu jumătatea lunii aprilie a acestui an pentru identificarea potenţialelor noi focare, a decis să efectueze şi teste pe probe mai vechi.
Urmărește
4326 afișări
CORONAVIRUS. Urme ale virusului SARS-CoV-2 au fost descoperite în apa reziduală din Barcelona recoltată în martie 2019
Virologii spanioli au găsit urme ale noului coronavirus într-un eşantion de ape uzate din Barcelona colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19 în China, a spus vineri Universitatea din Barcelona.
Au descoperit pentru prima dată că virusul era prezent la Barcelona pe 15 ianuarie 2020, cu 41 de zile înainte ca primul caz să fie raportat oficial acolo. Apoi au efectuat teste pe probe prelevate între ianuarie 2018 şi decembrie 2019 şi au constatat prezenţa genomului virusului într-unul dintre ele, colectată pe 12 martie 2019.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Nivelurile SARS-CoV-2 au fost scăzute, dar au fost pozitive”, a declarat liderul cercetării, Albert Bosch, într-un comunicat.
Cercetarea a fost trimisă pentru o examinare nouă înainte de publicarea oficială. Dr. Joan Ramon Villalbi de la Societatea Spaniolă pentru Sănătate Publică şi Administraţie Sanitară a declarat pentru Reuters că este încă devreme pentru a trage concluzii definitive.
„Când ai doar un rezultat, vrei întotdeauna mai multe date, mai multe studii, mai multe probe care să-l confirme şi să excludă o eroare de laborator sau o problemă metodologică”, a spus el.
Există potenţialul unei rezultat fals pozitiv datorită asemănărilor virusului cu alte infecţii respiratorii. Bosch, care este preşedintele Societăţii Spaniole de Virologi, a spus că o depistare timpurie chiar în ianuarie ar fi putut îmbunătăţi răspunsul la pandemie. În schimb, pacienţii au fost probabil diagnosticaţi greşit cu gripa comună, contribuind la transmiterea comunitară înainte de luarea măsurilor.
Prof. Gertjan Medema de la KWR Water Research Institute din Olanda, a cărui echipă a început să folosească un test pentru coronavirus pe ape uzate în februarie, a sugerat că grupul din Barcelona trebuie să repete testele pentru a confirma că este într-adevăr virusul SARS-CoV-2.
Spania a înregistrat până în prezent peste 28.000 de decese confirmate şi aproape 250.000 de cazuri de virus.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Coronavirus: Milioane de oameni ar putea fi infectaţi fără să ştie. Expert CDC: „O estimare valabilă acum este de 10 la 1"
Citește și: OMS are nevoie de peste 31 de miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru vaccinuri/ 2 miliarde de doze până la finalul lui 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe