- Home
- Coronavirus
- (18.04.2020, 09:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Covid-19: Ce ştim despre Remdesivir, medicamentul de la Gilead: eficienţă, preţ, disponibilitate
- Antiviralul Remdesivir dă speranţe în tratamentul formelor severe de Covid-19.
- Laboratorul Gilead a anunţat că va accelera producţia de remdesivir
- Două studii clinice sunt efectuate de laboratorul american Gilead, la scară globală
Urmărește
13689 afișări
Covid-19: Ce ştim despre Remdesivir medicamentul de la Gilead: eficienţă, preţ, disponibilitate
Mod de acţiune: Remdesivir funcţionează prin blocarea ARN-polimerazei, o enzimă implicată în replicarea virusului, în interiorul celulei. Remdesivir vine într-o formă injectabilă, care este administrată o dată pe zi în protocoalele de testare curente. Tratamentul se întinde pe o perioadă de 5 până la 10 zile.
Eficacitate: două studii clinice sunt efectuate de laboratorul american Gilead, la scară globală. Remdesivir este, de asemenea, parte a studiului European Discovery şi a studiului OMS de Solidarity pentru a evalua eficacitatea diferitelor protocoale de tratament. În China, un studiu a trebuit să fie oprit din cauza lipsei pacienţilor. Remdesivir a arătat rezultate satisfăcătoare in vitro şi pe animale pentru alte virusuri precum Ebola, SARS şi MERS. Date de eficienţă care au justificat testarea sa pe noul coronavirus.
Preţ: Costul producţiei de remdesivir a fost estimat printr-un studiu al Journal of Virus Eradication la sub 1 USD pe zi de tratament (0,93 USD). Un cost de fabricaţie controlat, chiar dacă ar fi departe de a fi cel mai ieftin dintre tratamentele testate în prezent. În comparaţie, hidroxiclorochina are un cost de producţie de peste zece ori mai mic (0,08 dolari). Pentru a ajunge la preţul final al remdesivir, trebuie adăugate costuri suplimentare legate de dezvoltarea produsului. Potrivit analistului Evaluate, studiile clinice ale Remdesivir împotriva Covid-19 ar trebuie să coste laboratorul american în jur de 150 de milioane de dolari.
O cifră moderată în comparaţie cu costul dezvoltării unui medicament, care este estimat în general la 1 miliard de dolari. Cu un număr potenţial mare de pacienţi care urmează să fie trataţi, Gilead îşi va recupera rapid costurile, chiar şi cu o marjă redusă la preţul final de vânzare.
Mai ales că Gilead ştie că este urmărit îndeaproape cu privire la modul în care remdesivir ar putea fi adus pe piaţă. La sfârşitul lunii martie, laboratorul a fost vizat în special de fostul candidat la preşedinţie Bernie Sanders. Acest lucru se datorează faptului că a obţinut statutul de „medicament orfan” de la FDA pentru remdesivir. O etichetă care oferă drepturi de comercializare extinse precum şi deduceri fiscale, destinate să sprijine efortul depus în cercetare şi dezvoltare. Laboratorul a primit, de asemenea, ajutor financiar din partea guvernului SUA în timpul dezvoltării remdesivir pentru tratarea virusului Ebola. â
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Alegerile prezidenţiale din SUA 2024: Măsuri de securitate, luate în ziua votului în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
Faţă de această controversă Gilead a dat inapoi şi a anunţat că va renunţa la acest statut pentru remdesivir. În acest context, problema preţului ar trebui să încurajeze laboratorul să fie prudent, chiar dacă Gilead poate argumenta că producţia de remdesivir este deosebit de complexă.
Disponibilitate: Gilead va putea satisface cererea dacă medicamentul este aprobat? Laboratorul a anunţat că va accelera producţia de remdesivir. „Ne-am stabilit un obiectiv ambiţios de a produce mai mult de 500.000 de tratamente până în octombrie şi mai mult de un milion până la sfârşitul acestui an”, a declarat Daniel O’Day, CEO al Gilead.
O cifră care ar exclude utilizarea masivă a moleculei, în afară de formele severe ale bolii. Deoarece remdesivir necesită paşi de fabricaţie care durează câteva săptămâni.
Faţă de creşterea cererii de reţete pentru tratament « de compasiune », adică pentru pacienţii aflaţi în impas terapeutic, Gilead a anunţat că va restricţiona accesul la moleculă numai pentru minori şi femei însărcinate. Conform laboratorului, această politică este necesară pentru a garanta furnizarea de remdesivir pentru studiile clinice în curs.
În cazul unor rezultate pozitive şi a unei undei verzi pentru introducerea pe piaţă, presiunea asupra termenelor şi a capacităţilor de producţie ar fi intensă. În contextul aprovizionării energizate, medicamentul ar putea fi expediat în Europa şi în întreaga lume? Laboratorul, care are locaţii de producţie cu sediul principal în America de Nord, a anunţat că va solicita partenerilor din Europa şi Asia să crească rata de producţie. Cu toate acestea, problema ofertei rămâne unul dintre numeroasele puncte care trebuie clarificate cu privire la viitorul remdesivir.
Sursă: www.industriepharma.fr
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Terapie pentru Covid-19. Un anticoagulant, medicament cunoscut şi în România, folosit cu succes în Italia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe