- Home
- Coronavirus
- (06.04.2020, 12:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Covid-19| Ce ţări obligă populaţia să poarte măşti
Ţările lumii care se confruntă cu pandemia se încadrează în două categorii: cei care impun o mască de protecţie populaţiei lor pentru a încerca să opreasca răspândirea virusului şi cei care spun ca măsura nu e necesară, relatează Liberation.
Urmărește
1078 afișări
Covid-19| Ce ţări obligă populaţia să poarte măşti
În Franţa, Ministerul Sănătăţii consideră că „purtarea unei măşti chirurgicale nu este recomandată fără prezenţa simptomelor”. Dar lucrurile s-au schimbat, relatează Liberation.
Într-un anunţ publicat pe 2 aprilie Academia Naţională de Medicină a recomandat purtarea măştilor, chiar lucrate manual,: „În lipsa de măşti şi în timp ce prioritatea alocării măştilor FFP2 şi măştilor chirurgicale trebuie să meargă la structurile de sănătate si către profesioniştii cei mai expuşi, Academia Naţională de Medicină recomandă ca purtarea unei măşti pentru „publicul larg ", cunoscută şi sub denumirea de "masca alternativă ", să fie obligatorie pentru ieşirile necesare în perioada de izolare."
Dinamica este aceeaşi la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În recomandările sale, OMS consideră, de asemenea, că o persoană sănătoasă ar trebui să "folosească o mască doar dacă are grijă de o persoană suspectată de a fi infectată cu 2019 - nCoV".
Dar OMS luând exemplul din ţările asiatice, a deschis, de asemenea, calea pentru utilizarea mai largă a măştilor handmade de către publicul larg, pentru a limita răspândirea Covid-19: „Trebuie să rezervăm măştile medicale şi chirurgicale pentru personalul din prima linie. Dar ideea de a folosi măşti care acoperă căile respiratorii sau gura pentru a împiedica raspandirea bolii în mediu nu este o idee proastă în sine ”, a spus Mike Ryan , expert în situaţii de urgenţă la OMS, la o conferinţă de presă vineri.
Într-un interviu publicat pe 27 martie de revista americană Science, George Gao, directorul Centrului Chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, a criticat absenţa măştilor: „Marea greşeală din Statele Unite şi din Europa: oamenii nu poartă măşti. Acest virus este transmis prin picături şi prin contact strâns. Picăturile joacă un rol foarte important: trebuie să porţi o mască, pentru că atunci când vorbeşti, există mereu picături care îţi ies din gură. Multe persoane suferă de infecţii asimptomatice sau presimptomatice. Dacă poartă o mască, se poate preveni infectarea altora ".
Guvernele mai multor ţări tin daja cont de acest aviz. Este obligatoriu să purtaţi o mască sau o ţesătură care să acopere nasul, gura şi bărbia în spaţiile publice sau în anumite locuri publice din următoarele ţări: Slovacia, Slovenia, Republica Cehă, Austria (supermarketuri), anumite regiuni din China, Vietnam , Uzbekistan, Israel, unele provincii din Thailanda şi Venezuela. În Bulgaria, obligaţia de a purta o mască în spaţiul public a fost ridicată, dar rămâne recomandată.
Purtarea unei măşti în spaţiul public nu este întotdeauna o obligaţie dictată de autorităţile publice. În Asia, în special în Asia de Sud-Est, este o obişnuinţă să vezi oameni care poartă măşti atunci când sunt bolnavi. De asemenea, chiar daca vedem imagini cu sud-coreeni care poartă echipament de protecţie, jurnalistul Gahyeok Lee a explicat pentru CheckNews că „pentru situaţii obişnuite şi pentru persoanele care nu au simptome, masca nu este o obligaţie dată de guvern.
Deci oamenii pot ieşi fără mască. Cu toate acestea, multe companii sau magazine au propria lor regulă: „fără mască nu intri”. Este un fel de regulă neoficială şi individuală ".
Europa centrală
Pe continentul european, mai multe ţări din zona Europei Centrale, condus de Republica Cehă şi urmat de Slovacia, Slovenia, Austria şi un timp scurt in Bulgaria cer purtarea unei măşti de protecţie sau a unei eşarfe simple în public.
Începând cu 19 martie, toată populatia din Republica Cehă a fost obligată să poarte o mască sau o eşarfă în spaţiul public. O măsură justificată marţi la o conferinţă de presă susţinută de epidemiologul Roman Prymula, în fruntea grupului de lucru pentru combaterea virusului : „Nu folosim măşti pentru a ne proteja, deoarece nivelul de protecţie este într-adevăr scăzut, dar pentru a proteja mediul ”, adăugând că„ dacă toată lumea poartă măşti, nu se creează aerosoli şi nimeni nu se infectează uşor ”.
Potrivit medicului măştile blochează 80% din picături şi reprezintă o măsură cheie pentru încetinirea infecţiei la fel ca spălarea mâinilor.
Într-un videoclip postat pe 28 martie ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, s-a alăturat iniţiativei #Masks4All care promovează fabricarea măştilor cusute manual, spunând: „Recomand tuturor colegilor mei miniştri şi guvernului generalizarea utilizarii măştilor, chiar făcute in casă. Astăzi vedem că aceasta este cea mai importantă decizie pe care am luat-o. Dacă ne-a ajutat aici, ne poate ajuta peste tot. ”
După s-a facut remarcat pe 21 martie prin depunerea jurământului purtând măşti guvernul slovac a decretat, începând cu 25 martie, următoarea regulă: „Libera circulaţie a persoanelor în public este interzisă fără echipament de protecţie a feţei (mască de protecţia feţei, respiratorul, eşarfa etc.). " Măsura prezentată drept „unul dintre cele mai importante instrumente pentru a preveni răspândirea Covid-19 cauzată de coronavirus (SARS-CoV-2) în Republica Slovacă” şi justificată de un aviz al autorităţii de sănătate publică din Slovacia , a fost criticata de presa naţională care a adus ca argument poziţia OMS.
Potrivit revistei conservatoare Tyzden, noul guvern a răspuns în principal la presiunea populară: „Această iniţiativă a luat naştere spontan în rândul oamenilor. Putem spune că aceasta este presiunea de jos, care a fost adoptată treptat de politicieni, mass-media şi de majoritatea autorităţilor noastre ştiinţifice. "
În Slovenia purtarea unei măşti e obligatorie de la 30 martie. Premierul Janez Jansa e foarte activ pe Twitter şi a atacat OMS, căutând să discrediteze organizaţia. El a transmis şi un tweet care arată curba de contaminare în diferite ţări şi care concluzionează că ţările în care se poarta măşti, precum Coreea de Sud sau Japonia, sunt mai puţin afectate de epidemie.
Foarte scurt timp Bulgaria a avut, de asemenea, obligaţia de a purta măşti de protecţie, deoarce un decret publicat pe 30 martie a fost retras a doua zi de ministrul bulgar al Sănătăţii, Kiril Ananiev, explicând că măsura nu subiect al „consensului public absolut”.
În supermarketurile austriece
Într-un mod mai limitat Austria s-a inspirat din vecinii săi slovaci, slovaci şi cehi, făcând obligatorie purtarea măştilor de protecţie în supermarketuri începând de luni. De miercuri, lanţurile de supermarketuri au început să distribuie măşti clienţilor. Măştile obligatorii prezentate de cancelarul Sebastian Kurz, drept „străine culturii noastre” şi reprezentând „o schimbare majoră” sunt considerate de executiv drept „o măsură necesară pentru a reduce răspândirea bolii.
Guvernul austriac consideră că această măsură, limitată în prezent la supermarketuri, constituie o fază de învăţare spune Sebastian Kurz, adaugand ca: „Obiectivul pe termen mediu este de a purta măşti nu numai în supermarket, ci şi dincolo de asta, oriunde există contact între oameni. ”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Fiica transgender a lui Musk nu își vede „viitorul” în SUA după victoria lui Trump: „Oamenii care au votat acest lucru nu vor ajunge nicăieri”
-
Zelenski spune că orice concesie în favoarea lui Putin ar fi „sinucigaşă” pentru Europa
-
Grindeanu, în direct de pe A7: Cei 11 km vor avea şi rolul de Variantă Ocolitoare a Focşaniului
-
Zelenski pledează pentru „pace prin putere” la Summitul de la Budapesta
Situţia din România
Purtarea măştii sau a oricărui material care poate împiedica răspândirea coronavirusului ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se lupta cu acest virus, iar măştile pot fi improvizate, nu este nevoie de măşti medicale, a scris, pe Facebook, duminică, secretarul de stat Raed Arafat. Acoperiţi gura şi nasul cu orice fel de material. E necesar, pentru a combate pandemia, a recomandat Arafat.
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Biden se adresează națiunii după victoria lui Trump: „Am pierdut această bătălie, America visurilor voastre vă cere să vă ridicați”
Citește pe www.zf.ro: Criză totală în Germania: Guvernul s-a prăbuşit şi este un haos politic fără precedent. Cea mai puternică economie europeană este în prag de colaps
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Fosta vedetă din România care a ajuns fără dinți în gură. E la cerșit în Anglia și își reneagă familia
CANCAN.RO
Trei zodii care vor atrage belșug și fericire până la sfârșitul anului 2024. Ei sunt nativii BINECUVÂNTAȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe