COVID-19 în lume, 21 noiembrie. Guvernul regional din Madrid va închide graniţele

  • Guvernul regional din Madrid va închide graniţele cu celelalte regiuni ale Spaniei între 4 şi 13 decembrie pentru a opri transmiterea Covid-19.
  • „Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului”, a spus adjunctul ministrului Sănătăţii din Spania, Antonio Zapatero.
  • Situaţia în Italia: în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 37.242 cazuri noi de coronavirus, cu aproximativ o mie mai multe faţă de joi. Au murit 699 într-o singură zi.
Urmărește
1853 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume, 21 noiembrie. Guvernul regional din Madrid va închide graniţele

COVID-19: După Slovacia o nouă ţară din UE anunţă o testare masivă a populaţiei

Guvernul regional din Madrid va închide graniţele cu celelalte regiuni ale Spaniei între 4 şi 13 decembrie pentru a opri transmiterea Covid-19.

Circulaţia va fi permisă numai din motive de urgenţă, scrie ANSA, citând El Pais.

„Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului”, a spus adjunctul ministrului Sănătăţii din Spania, Antonio Zapatero.

Situaţia în Italia: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 37.242 cazuri noi de coronavirus, cu aproximativ o mie mai multe faţă de joi. Au murit 699 într-o singură zi.

De la începutul pandemiei, în Italia 1.345.767 persoane au fost infectate, iar 48.569 au murit.

Regiunile care au înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor noi în ultimele 24 de ore sunt Lombardia (9.221) şi Campania (4.226) - ambele cu o creştere semnificativă faţă de joi - urmate de Piemonte (3.861) şi Veneto (3.468), conform Agenţiei ANSA.

Pfizer solicită autorităţilor din SUA utilizarea de urgenţă a vaccinului său COVID-19. Studiul vaccinului este încă în desfăşurare şi a arătat o eficienţă de 95% în prevenirea bolii Covid-19. Pfizer vrea să pună capăt pandemiei, dar nu după iarna lungă şi grea
 
Ce s-a întâmplat în zilele anterioare

Cu 2.036.755 de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, Franţa înregistrează al patrulea cel mai grav bilanţ la nivel mondial, după Statele Unite (11,2 milioane), India (8,8 milioane) şi Brazilia (5,8 milioane), scrie Euronews.

Totuşi, ministrul Sănătăţii Olivier Veran a declarat săptămâna aceasta că „eforturile francezilor dau roade” – ţara a intrat spre sfârşitul lunii octombrie în a doua perioadă de carantină din 2020. Ministrul a adăugat că Franţa a depăşit deja „vârful epidemic” al infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Statele Unite au autorizat de urgenţă, marţi, comercializarea unui test rapid pentru uz individual pentru detectarea Covid-19 şi care oferă rezultatul în 30 de minute, notează Le Figaro.
 
Agenţia SUA pentru medicamente (FDA) a dat undă verde acestui test, care poate fi utilizat nazal de persoanele cu vârsta de cel puţin 14 ani, dacă suspectează  simptome de coronavirus.
 
Ce s-a întâmplat în zilele precedente

Vaccinul Moderna a oferit prilej de bucurie, după ce rezultatele studiilor efectuate au indicat o eficienţă de 94,5% în combaterea SARS-CoV-2.

„Am stabilit astăzi un acord iniţial pentru 5 milioane de doze de vaccin Moderna", a declarat luni ministrul Sănătăţii Matt Hancock, într-o conferinţă de presă.

Marea Britanie a stabilit anterior oferte de aprovizionare pentru un total de 350 de milioane de doze de vaccin de la şase furnizori diferiţi. Printre aceştia se numără şi Pfizer, al cărui vaccin s-a dovedit eficient în proporţie de peste 90%, dar şi AstraZeneca / Oxford, de la care englezii vor să obţină 100 de milioane de doze. 

Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii de vineri. Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 5.000.

Scoţia se închide pentru cel puţin trei săptămâni. 11 regiuni ale ţării, printre care şi Glasgow, trec de vineri la nivelul 4, cel mai sever când vine vorba de restricţii.

Barurile şi restaurantele se închid, la fel şi magazinele care nu sunt esenţiale. Nici sălile de sport nu scapă, iar oamenii nu vor mai putea umbla în voie.

Vizitele vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice, în grupuri de cel mult şase persoane şi cu respectarea distanţării fizice.

Cele mai recente concluzii ale unui studiu privind răspândirea şi circulaţia virusului SARS-CoV-2 susţin că virusul a ajuns în Italia în luna septembrie. În Italia, primul infectat cu SARS-CoV-2 a fost raportat pe 21 februarie. Co-autorul al studiului, Giovanni Apolone, care a observat rezultatele pentru testele de anticorpi, a sesizat că erau anumiţi participanţi care aveau anticorpi în luna octombrie, ceea ce înseamnă că s-au infectat în luna septembrie. 

Austria va desfăşura o campanie de testare pe scară largă Covid-19 în încercarea de a scurta a doua carantină care va începe marţi, a declarat cancelarul Sebastian Kurz

Făcând aluzie la Slovacia, o ţară vecină care şi-a testat masiv populaţia la începutul lunii, cancelarul austriac a declarat pentru radioul public ORF: „Am decis, aici, în Austria (...), să urmăm aceeaşi cale. "

De marţi, măsurile restrictive de combatere a răspândirii coronavirusului vor intra în vigoare în Austria, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor neesenţiale până pe 6 decembrie, pentru a încetini nivelul de contaminare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici