COVID-19 în lume. Specialiştii avertizează: ce e mai rău urmează

  • Lumea se confruntă cu o pandemie multipolară în curs agravare
  • Cifrele diferă de la o ţară la alta, dar toate conduc spre o creştere a numărului de cazuri
  • Specialiştii fac predicţii şi emit avertismente cu privire la evoluţia Covid-19 în viitorul apropiat
Urmărește
5308 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Specialiştii avertizează: ce e mai rău urmează

Sursa foto: profimedia

Mai multe ţări europene au uşurat măsurile de restricţie adoptate pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Cifrele oferite sunt diferite de la ţară la ţară dar un lucru este cert: numărul cazurilor este în creştere după „dezgheţul” cauzat de ridicarea restricţiilor.

Ţări precum SUA, Brazilia sau India au raportat peste 100.000 de cazuri noi în intervalul 26 iunie - 3 iulie. De ziua Americii, pe 4 iulie, preşedintele Donald Trump a declarat că „99% din cazuri sunt inofensive”, în condiţiile în care SUA este lider la nivel mondial.

Pandemia continuă să facă ravagii şi în Rusia, unde formează o adevărată „centură epidemiologică” în jurul Asiei Centrale şi a Orientului Mijlociu. Noi cazuri au fost raportate în Kazahstan, Turkmenistan, Iran, Pakistan şi Arabia Saudită.
Numărul cazurilor s-a amplificat şi în cadrul continentului african, unde migrarea virusului ridică îngrijorări din perspectiva problemelor pe care Africa deja le are.

Specialiştii emit predicţii şi avertizează că lucrurile se pot înrăutăţii în viitorul apropiat, în condiţiile în care nu există un vaccin disponibil. Relaxarea măsurilor a generat doar noi valuri de îmbolnăviri, iar marea majoritate a populaţiei globului rămâne susceptibilă de SARS-CoV-2, pentru că imunizarea de grup este practic, inexistentă. 

„Ce e mai rău, de acum urmează”, relatează publicaţia medicală britanică, The Lancet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici