Criza sacilor de plastic ameninţă producţia de vaccinuri. De ce sunt atât de importanţi

Producătorii de vaccinuri se luptă să asigure aprovizionarea cu pungile de plastic uriaşe utilizate în bioreactoarele care amestecă ingrediente farmaceutice, blocajul ameninţând producţia de doze împotriva Covid-19 din întreaga lume, relatează Financial Times.

Urmărește
783 afișări
Imaginea articolului Criza sacilor de plastic ameninţă producţia de vaccinuri. De ce sunt atât de importanţi

ILUSTRAŢIE. Legendă: BEIJING, 23 ianuarie 2021 (Xinhua) - Laborator Sinovac. Membrii personalului cultivă celule Vero, la Sinovac Life Sciences Co., Ltd. la Beijing, capitala Chinei, 23 martie 2020.

Unii producători de vaccinuri au fost la câteva zile distanţă de oprirea producţiei din cauza penuriei de pungi, care au o capacitate de 2.000 de litri, potrivit a trei persoane familiare cu chestiunea.

Vaccinurile Covid-19 dezvoltate de companii precum BioNTech/Pfizer, Moderna şi Novavax sunt fabricate în pungi, care sunt utilizate drept căptuşeli sterile ale rezervoarele în care sunt produse acestea.

MilliporeSigma, o divizie a companiei germane Merck, este un furnizor principal de pungi la nivel mondial, care sunt concepute pentru a fi folosite în aparatele proprietare ale companiei.

O persoană familiarizată cu această problemă a spus că Millipore a fost avertizată vara trecută că trebuie să crească în mod semnificativ aprovizionarea.

MilliporeSigma a declarat că a existat „o cerere fără precedent” pentru produsele legate de Covid-19 şi că a lucrat 24 de ore din 24, pentru a acorda prioritate clienţilor şi pentru a găsi furnizori suplimentari de materii prime.

Thermo Fisher a declarat că a crescut capacitatea de producţie cu 50% în 2020 şi a anticipat extinderea acestuia cu încă 50% în 2021.

Pfizer şi Moderna nu au răspuns la o cerere de comentariu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici