- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (10.03.2021, 20:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum explică medicul Alexandru Rafila restricţionarea circulaţiei după ora 22:00
Medicul Alexandru Rafila spune că s-a decis restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 pentru scurtarea timpului de interacţiune dintre oameni: „Nu ştiu dacă o să influenţeze foarte mult. Iau măsuri foarte stricte pe care oamenii nu le respectă”.
Urmărește
3306 afișări
Alexandru Rafila a declarat, miercuri seara, la „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că restricţionarea circulaţiei după ora 22.00 se explică prin dorinţa de a scurta timpul de interacţiune între oameni, la fel cum Franţa a interzis ieşirile după ora 18.00.
Pe de altă parte, spune Rafila, autorităţile iau măsuri foarte stricte pe care oamenii nu le mai respectă din cauza oboselii pandemice: „Soluţia nu e să impui lucruri care sunt şi mai greu de respectat”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
În ce priveşte un aşa-zis „bilanţ de un an al pandemiei”, Rafila a spus că este cea mai serioasă ameninţare la adresa sănătăţii publice din 1918 încoace, cu menţiunea că acum resursele sunt diferite şi au apărut vaccinurile.
„Din punctul ăsta de vedere – al sistemului de sănătate, al cercetării – cred că a fost o mare provocare. Foarte multe sisteme s-au adaptat şi reuşesc să funcţioneze destul de bine în pandemie, a apărut munca de acasă, care, din punctul de vedere al angajatorului, poate fi convenabilă, eficientă, dar care este la fel ca şi învăţământul online: rupe elemente importante din viaţa noastră socială. În educaţie, copiii care au stat foarte mult timp acasă refuză să iasă acum din case, să se joace. La fel se poate întâmplă cu cadrele didactice. Aceste exemple nu trebuie să ne modifice viaţa aşa de mult. Cred în anii următori va exista o analiză critică şi aceste lucruri dezvoltate din timpul pandemiei nu vor continua, nu trebuie exagerat cu activitatea din casă”, a spus Rafila.
În opinia medicului, adaptarea copiilor la acest sistem nu este „o adaptare sănătoasă”, deoarece dezvoltarea fizică şi mintală a copiilor este la fel de importantă ca procesul educaţional: „Măsurile exagerate afectează direct copilul şi duc la o respingere a măsurilor de rutină. Vrem să continuăm pandemia cu măsuri exagerate şi oamenii refuză”.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe