- Home
- Coronavirus
- (16.01.2022, 20:50)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va funcţiona vaccinarea obligatorie în Austria. Amenzi de până la 3.000 de euro, dar nu mai mult de 4 ori într-un an
Guvernul austriac a oficializat duminică, 16 ianuarie, legea vaccinării obligatorii împotriva Covid: începe pe 1 februarie, dar verificările vor începe pe 15 martie; amenzile vor fi de la 600 la 3.600 de euro.
Urmărește
8222 afișări
Cum va funcţiona vaccinarea obligatorie în Austria. Amenzi de până la 3.000 de euro, dar nu mai mult de 4 ori într-un an
Guvernul Austriei a oficializat astăzi, duminică, 16 ianuarie, legea vaccinării obligatorii împotriva Covid. Această lege a fost anunţată în urmă cu două luni de cancelarul de atunci Alexander Schallenberg, când nicio ţară europeană nu adoptase încă o obligaţie generalizată de vaccinare împotriva Covid. Legea nu a fost încă aprobată de Parlament: aprobarea este programată pentru joi.
Noul cancelar Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă, a explicat că obligaţia de vaccinare va intra în vigoare la 1 februarie şi va afecta toţi rezidenţii din Austria care au peste 18 ani (şi nu mai mult de 14 ani, ca într-un proiect anterior). Şi a dat detalii despre normale de aplicare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Verificările vor începe abia de la jumătatea lunii martie: intervalul de timp dintre intrarea în vigoare a obligaţiei şi începerea controalelor a fost justificat de guvern cu dorinţa de a acorda tuturor cetăţenilor timpul necesar pentru a se vaccina. „Nu este un război între vaccinaţi şi nevaccinaţi”, a spus cancelarul. „Această lege serveşte doar la reafirmarea faptului că vaccinurile sunt cea mai bună garanţie pe care o avem pentru a putea trăi în libertate”.
Poliţia are dreptul să ceară dovada vaccinării
Amenda pentru cei care refuză vaccinarea variază de la 600 euro la 3.600 euro. Poţi fi amendat de până la 4 ori într-un an. Amenda se anulează pentru cei care decid să se vaccineze în termen de două săptămâni de la controlul în care nu sunt vaccinaţi.
Verificările vor fi efectuate în mod aleatoriu. Poliţia va cere oamenilor să prezinte dovada vaccinării, la fel cum poate cere actul de identitate. Cei care nu o au la ei vor trebui să o producă în formă scrisă. Dacă nu o face, va fi amendat cu până la 600 de euro.
În cazul în care autorităţile - cu ajutorul unei comisii de 4 experţi: doi avocaţi şi doi medici sanitari - consideră că progresul în campania de vaccinare este insuficient, vor transmite avertismente cetăţenilor care nu au fost încă vaccinaţi; dacă tot nu este suficient, aceloraşi persoane li se vor trimite programări medicale, pentru a merge să se vaccineze. Oricine nu se prezintă va fi amendat. Ultimul scenariu este considerat de guvern drept ultima soluţie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe