- Home
- Coronavirus
- (13.04.2020, 12:38)
- Monica Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce mor mai puţini oameni de COVID 19 în Germania în ciuda numărului mare de îmbolnăviri?
- Sunt 127.854 de persoane îmbolnăvite cu COVID 19 în Germania şi o rată de mortalitate este de sub 2%
- Germania are 30.000 de ventilatoare pentru cazurile grave de COVID 19
- În Germania se fac 100.000 de teste pentru depistarea COVID 19 pe zi
Urmărește
9467 afișări
De ce mor mai puţini oameni de COVID 19 în Germania în ciuda numărului mare de îmbolnăviri?
În timp ce numărul cazurilor de COVID 19 creşte şi la fel şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa, probabil te întrebi ce se întâmplă în Germania? De ce? Pentru că la 127.854 de persoane îmbolnăvite rata de mortalitate este de doar 2%, adică 3.022 de morţi, în timp ce în Italia rata de mortalitate este de 13%, iar în Spania este de 10%.
Cei de la Financial Times au făcut o analiză care ar putea să îţi răspundă la întrebare. Pe scurt, numărul mare de paturi în spitale şi cel de paturi ATI din Germania, testarea masivă şi izolarae celor bolnavi ar putea fi cheia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Să îţi explic. Germania, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de oameni, avea la începutul crizei generate de COVID 19, 28.000 de paturi de terapie intensivă, mai multe decât ţările vecine. A ajuns la 40.000 de paturi de ATI în aceste zile, “un mare avantaj în această criză”, a declarat Uwe Janssens, şeful Asociaţiei Interdisciplinare Germane de Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, susţine Financial Times.
În Germania există 1.400 de spitale, în total 497.000 de paturi de spital pentru îngrijiri generale şi acute: în schimb, Marea Britanie are 101.255, cu 44% mai puţine decât a avut în 1988. Un studiu realizat de Fundaţia Bertelsmann anul trecut a recomandat ca numărul de spitale din Germania să fie redus la mai mult decât jumătate, adică la mai puţin de 600, dar totuşi acest număr mare de spitale răspândite pe tot teritoriul ţării pare să fi un mare avantaj în lupta cu noul coronavirus.
Numărul mare de teste realizate în Germania a ajutat în gestionarea crizei. În prezent se fac peste 100.000 de teste pe zi, mult peste ceea ce fac ţările vecine. De exemplu, în România de la începutul pandemiei s-au făcut în total 62.328 de teste, adică mai puţin decît face Germani într-o singură zi.
O altă măsură luată de Germania a fost să comande 10.000 de ventilatoare în luna martie, pe lângă cele 20.000 de mii pe care le avea deja. Drept comparaţie, România, la o populaţie de patru ori mai mică are 1.772 de paturi ATI cu ventilatoare.
Potrivit Financial Timesc, “un sondaj recent realizat de OCDE a constatat că, înainte de criză, Germania avea 33,9 paturi de terapie intensivă la 100.000 de persoane, comparativ cu 9,7 în Spania şi 8,6 în Italia”.
Specialiştii din domeniul sănătăţii susţin că “utilizarea pe scară largă a testelor din primele etape ale epidemiei, care le-a acoperit pe toate persoanele cu simptome uşoare, a permis autorităţilor să carantineze persoanele infectate şi să izoleze şi să monitorizeze toţi cei cu care au intrat în contact”.
Unde stă totuşi Germania mai prost?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe