- Home
- Coronavirus
- (13.04.2020, 12:38)
- Monica Mihai
De ce mor mai puţini oameni de COVID 19 în Germania în ciuda numărului mare de îmbolnăviri?
- Sunt 127.854 de persoane îmbolnăvite cu COVID 19 în Germania şi o rată de mortalitate este de sub 2%
- Germania are 30.000 de ventilatoare pentru cazurile grave de COVID 19
- În Germania se fac 100.000 de teste pentru depistarea COVID 19 pe zi
Urmărește
9468 afișări
De ce mor mai puţini oameni de COVID 19 în Germania în ciuda numărului mare de îmbolnăviri?
În timp ce numărul cazurilor de COVID 19 creşte şi la fel şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa, probabil te întrebi ce se întâmplă în Germania? De ce? Pentru că la 127.854 de persoane îmbolnăvite rata de mortalitate este de doar 2%, adică 3.022 de morţi, în timp ce în Italia rata de mortalitate este de 13%, iar în Spania este de 10%.
Cei de la Financial Times au făcut o analiză care ar putea să îţi răspundă la întrebare. Pe scurt, numărul mare de paturi în spitale şi cel de paturi ATI din Germania, testarea masivă şi izolarae celor bolnavi ar putea fi cheia.
Să îţi explic. Germania, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de oameni, avea la începutul crizei generate de COVID 19, 28.000 de paturi de terapie intensivă, mai multe decât ţările vecine. A ajuns la 40.000 de paturi de ATI în aceste zile, “un mare avantaj în această criză”, a declarat Uwe Janssens, şeful Asociaţiei Interdisciplinare Germane de Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, susţine Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Congresul SUA adoptă legea privind detenţia imigranţilor
-
Marco Rubio discută cu premierul israelian despre Iran şi ostaticii din Gaza
-
Trump numeşte fostul patron al unor lanţuri de fast-food în funcţia de ambasador în UE
În Germania există 1.400 de spitale, în total 497.000 de paturi de spital pentru îngrijiri generale şi acute: în schimb, Marea Britanie are 101.255, cu 44% mai puţine decât a avut în 1988. Un studiu realizat de Fundaţia Bertelsmann anul trecut a recomandat ca numărul de spitale din Germania să fie redus la mai mult decât jumătate, adică la mai puţin de 600, dar totuşi acest număr mare de spitale răspândite pe tot teritoriul ţării pare să fi un mare avantaj în lupta cu noul coronavirus.
Numărul mare de teste realizate în Germania a ajutat în gestionarea crizei. În prezent se fac peste 100.000 de teste pe zi, mult peste ceea ce fac ţările vecine. De exemplu, în România de la începutul pandemiei s-au făcut în total 62.328 de teste, adică mai puţin decît face Germani într-o singură zi.
O altă măsură luată de Germania a fost să comande 10.000 de ventilatoare în luna martie, pe lângă cele 20.000 de mii pe care le avea deja. Drept comparaţie, România, la o populaţie de patru ori mai mică are 1.772 de paturi ATI cu ventilatoare.
Potrivit Financial Timesc, “un sondaj recent realizat de OCDE a constatat că, înainte de criză, Germania avea 33,9 paturi de terapie intensivă la 100.000 de persoane, comparativ cu 9,7 în Spania şi 8,6 în Italia”.
Specialiştii din domeniul sănătăţii susţin că “utilizarea pe scară largă a testelor din primele etape ale epidemiei, care le-a acoperit pe toate persoanele cu simptome uşoare, a permis autorităţilor să carantineze persoanele infectate şi să izoleze şi să monitorizeze toţi cei cu care au intrat în contact”.
Unde stă totuşi Germania mai prost?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe