- Home
- Coronavirus
- (18.04.2022, 14:30)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce virusul Covid ucide mai puţin în Africa. Răspunsurile specialiştilor
Specialiştii se aşteptau ca virusul să devasteze statele africane, dar ratele mortalităţii s-au dovedit a fi mai mici decât estimările.
Urmărește
3564 afișări
Un profesor verifică temperatura unui elev la şcoala primară şi gimnazială Mejocama din Lusaka, Zambia, 21 septembrie 2020
Stephanie Nolen, un reporter de la New York Times care s-a implicat de mulţi ani în domeniul sănătăţii, a analizat numărul celor infectaţi de Covid, al celor care au nevoie de spital şi al celor care mor în Africa şi a stabilit de ce este mult mai mic decât în alte părţi ale lumii.
În primele luni de pandemie, mulţi - inclusiv scriitorul - s-au declarat foarte îngrijoraţi că virsul, pe un continent cu 3 medici la 100.000 de oameni, unde, de altfel, există malarie, HIV şi tuberculoză (plus malnutriţia), ar fi făcut multe milioane de victime. Nu a fost cazul, dar nu pentru că africanii sunt protejaţi de infecţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Au anticorpi pentru că s-au vaccinat? Nu. Doar 7% din întreaga populaţie a Africii a fost vaccinată. S-a luat cazul Zambiei. Christopher Gill - un specialist în sănătate publică la Universitatea din Massachusetts din Boston - care a început să lucreze cu colegii săi chiar în Zambia (unul dintre ei a murit de Covid, în timp ce lucra la acest proiect).
Gill a efectuat teste în morgile spitalelor pentru a căuta SARS-CoV-2 - virusul care provoacă Covid-19 - şi a făcut acest lucru între 2020 şi 2021. 32% dintre cadavrele testate au fost pozitive pentru virus, dar în perioadele de vârf ale variantelor Beta şi Delta a ajuns la 90%. Dar câte dintre acestea au fost pozitive înainte, când erau încă în viaţă?
Puţini, doar 10%, iar asta ne spune că trebuie să fi existat multe fals negative în testele disponibile în Africa sau poate - şi acest lucru este şi mai probabil - că majoritatea oamenilor nu au fost testaţi.
Cu toate acestea, datele Dr. Gill contrastează dramatic cu cifrele oficiale (mai puţin de 4.000 de decese de Covid înregistrate în Zambia în aceeaşi perioadă, unde trăiesc 19 milioane de oameni).
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe