Delegaţia USR PLUS în PE cere Comisiei Europene un plan de acţiune împotriva coronavirusului

  • Propunerile europarlamentarilor USR PLUS vizează şi aplicarea unor proceduri comune de triere a pasagerilor in toate aeroporturile din UE.
  • Aceştia mai propun introducerea unor proceduri unitare la nivel european de dezinfecţie în aeroporturi, în transportul public urban, interurban şi internaţional.
Urmărește
493 afișări
Imaginea articolului Delegaţia USR PLUS în PE cere Comisiei Europene un plan de acţiune împotriva coronavirusului

Delegaţia USR PLUS în PE cere Comisiei Europene un plan de acţiune împotriva coronavirusului

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European a cerut CE un plan de acţiune integrat împotriva coronaviruslui. Măsurile propuse vizează introducerea de proceduri unitare de dezinfecţie în aeroporturi, dar şi derularea unei campanii care să împiedice instalarea panicii în rândul populaţiei.

Propunerile europarlamentarilor USR PLUS vizează şi aplicarea unor proceduri comune de triere a pasagerilor in toate aeroporturile din UE.

„Oprirea potenţialului de panică în rândul populaţiei prin desfăşurarea de către Comitetul UE pentru Securitate Sanitară (Health Security Committee) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a unor campanii de informare şi conştientizare privind răspândirea, măsurile de prevenire şi combatere a virusului. Agenţia Europeană pentru Siguranţă a Aviaţiei ar trebui să desfăşoare o campanie de informare şi să promoveze aplicarea unor proceduri comune de triere a pasagerilor în toate aeroporturile din UE”, se arată într-un comunicat al delegaţiei USR PLUS în PE.

Aceştia mai propun introducerea unor proceduri unitare la nivel european de dezinfecţie în aeroporturi, în transportul public urban, interurban şi internaţional.

„Evaluarea de către Comitetul UE pentru Securitate Sanitară a posibilităţii angajării unei proceduri comune de achiziţii publice în vederea cumpărării şi distribuirii de echipamente, antivirale sau vaccinuri, atunci când acestea vor fi disponibile, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă al UE (ECPM) de comun acord cu Statele Membre pentru coordonarea eforturilor de achiziţie, stocare şi distribuire a medicamentelor, echipamentelor de protecţie pentru personal, truselor de diagnostic etc. Mobilizarea în cadrul acestui mecanism a experţilor epidemiologi ECDC şi desfăşurarea lor în statele membre cele mai afectate”, sunt alte propuneri făcute de europarlamentari Comisiei Europene.

De asemenea, aceştia cer actualizarea permanentă a listei spitalelor pregătite sa primească şi să trateze cazurile de pacienţi cu Coronavirus şi suplimentarea urgentă a finanţării de către Comisia Europeană a proiectelor în curs pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului, prin intermediul Agenţiei Europene a Medicamentului şi a altor proiecte publice sau private. „În situaţia în care răspândirea coronavirusului nu se va ameliora, analizarea soluţiei reintroducerii de controale temporare la frontierele interne în zonele din statele membre grav afectate”, este o altă propunere a eurodeputaţilor USR PLUS.

„În faţa răspândirii virusului Covid-19 răspunsul nu este panica, ci o organizare temeinică. Statele membre trebuie să beneficieze, în caz de nevoie, de medicamente, de echipamente de protecţie pentru personal şi de personal medical în regiunile cele mai afectate, sub egida Mecanismului european de protecţie civilă”, a declarat Nicu Ştefanuţă, raportor Renew Europe pe Mecanismul european de protecţie civilă explică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici