- Home
- Coronavirus
- (28.04.2020, 13:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 ar putea fi întârziată. Nu se mai găsesc şoareci de laborator pentru teste
- Este penurie de şoareci transgenici, necesari comunităţii ştiinţifice, relatează L'Express.
- Dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 ar putea fi afectată de lipsa acestora.
- Numit hACE2, şoarecele de laborator, dezvoltat după epidemia SARS, este foarte util pentru testarea vaccinurilor pentru Covid-19. Dar este rar.
Urmărește
708 afișări
Sursă foto: Profimedia
În 2007, un cercetător de la Universitatea din Iowa, Paul B. McCray, a creat acest şoarece, în urma crizei SARS, pentru a putea dezvolta un tratament, menţionând că absenţa unui model animal la momentul respectiv a încetinit cercetarea. Un articol din France Culture revine la originea creării acestui şoarece foarte util, numit hACE2, relatează www.lexpress.fr.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Echipa doctorului McCray a căutat să introducă o enzimă umană (ACE2) în rozătoare, enzima care a fost identificată ca jucând un rol esenţial în invazia celulelor de către SARS-CoV. Obiectivul a fost de a putea face aceşti şoareci de laborator sensibili la boală şi, prin urmare, la un posibil tratament.
Astăzi, SARS-CoV-2, noul coronavirus apărut în provincia Hubei în decembrie trecut şi care îmbolnăvit peste 3 milioane de persoane în întreaga lume, are nevoie de aceeaşi enzimă ACE2 pentru a infecta celulele mucoasei respiratorii ale organismelor noastre.
Dar aceşti şoarece devin dificil de găsit. „Problema cu care ne confruntăm este că nimeni nu a folosit aceşti şoareci transgenici de la epidemia SARS-CoV-1 la începutul anilor 2000. Pentru că ”moda” acestui virus trecuse. De aceea, astăzi colonia de şoareci transgenici este redusă şi nu răspunde nevoilor comunităţii ştiinţifice. Laboratorul Jackson este în proces de amplificare a acestei colonii de şoareci transgenici, dar nu va putea să o comercializeze decât în mai sau la începutul lunii iunie. Nu se va intampla prea curand ”, explică Christophe d’Enfert, directorul ştiinţific al Institutului Pasteur din Paris.
Utilizarea şoarecilor de laborator este esenţială, dar timpul lor de producţie este lung. Şoarecii masculi sunt fertili după 5 săptămâni de viaţă, femelele după 7 săptămâni şi dau naştere după aproximativ 20 de zile.
Una dintre soluţiile Institutului Pasteur ar fi dezvoltarea propriilor şoareci transgenici, dar acest lucru nu este atât de simplu, în special din cauza naturii aleatorii a geneticii. "Avem alţi şoareci la Institutul Pasteur, care au o moştenire genetică diferită. În prezent, evaluăm dacă printre aceste colecţii există şoareci capabili să dezvolte în mod natural o infecţie cu coronavirus", a explicat Christophe d’Enfert la France Culture.
Aceste experimente sunt realizate într-un cadru etic: de la reproducere la laborator, întregul proces este încadrat după standarde foarte stricte. "Folosim cât mai puţine animale. Modelele celulare sunt utilizate în mod sistematic înainte de a se testa pe modele animale, pentru a testa doar strategiile care vor funcţiona",a subliniat directorul ştiinţific al Institut Pasteur. "Asigurăm bunăstarea animalelor. Suntem foarte atenţi".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe