- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (04.04.2021, 20:49)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Director Institutului Oncologic Bucureşti: Am atins ultima linie de apărare în lupta cu această pandemie
Aruncarea în lupta cu pandemia a Institutului Oncologic Bucureşti, a Institutului Clinic Fundeni, dar şi a altor spitale dedicate arată că s-a atins „ultima linie de apărare”, spune managerul interimar al Institutului Oncologic Bucureşti (IOB), Bogdan Tănase.
Urmărește
1870 afișări
Director Institutului Oncologic Bucureşti: Am atins ultima linie de apărare în lupta cu această pandemie
Bogdan Tănase, managerul interimar al Institutului Oncologic Bucureşti, a declarat, duminică, faptul că situaţia în spitale este extrem de gravă în privinţa cazurilor de COVID-19, care sunt tot mai multe şi tot mai grave, iar sistemul medical a trimis în luptă „ultima linie”.
„Situaţia este extrem de gravă şi odată cu implicarea în efortul acesta a unor spitale cum ar fi IOB sau Institutul Clinic Fundeni, care prin definiţie sunt nişte spitale dedicate unor intervenţii chirurgicale complexe sau tratamente specializate, practic am atins ultima linie de apărare în această luptă cu această pandemie. Noi am înţeles urgenţa în care ne găsim ca ţară şi am înţeles să ne aducem un mic efort, fiindcă este o mică părticică în acest efort ajutorul nostru în această luptă”, a declarat managerul de la IOB.
La IOB vor funcţiona câteva paturi de ATI, care erau oricum pe un tronson dedicat pacienţilor depistaţi pozitiv în interiorul Institutului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Bogdan Tănase a spus, însă, că fără ajutorul populaţiei şi fără respectarea măsurilor, ajutorul dat de personalul medical nu va însemna mare lucru.
La rândul său, dr. Dragoş Daviţoiu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon din Capitală, a spus că într-un spital de urgenţă, cum este cel pe care îl conduce, situaţia este cu atât mai gravă cu cât nu se poate regla fluxul de internări.
„Un spital de urgenţă este obligat să primească şi să trateze orice pacient trece de poarta spitalului, nu doar pacienţi COVID, ci şi pacienţi non-COVID, şi traumă, şi infarct şi tot tipul de urgenţă care poate exista. De aceea presiunea pe noi este foarte mare. Pe lângă aceste urgenţe, corpul medical al spitalului şi corpul medical al oricărui spital are o anumită reputaţie şi are un anumit număr de pacienţi aşa-zis cronici, care doresc să ajungă la medici respectivi. Acestor pacienţi, având în vedere patologia pentru care se adresează, nu putem să le refuzăm accesul în spitale, nu putem să trimitem un pacient neoplazic acasă sau în altă parte atunci când el se adresează unui medic din spital”, spune dr. Daviţoiu.
Managerul Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon a explicat şi cum se ocupă paturile de terapie intensivă şi de ce presiunea în ATI este atât de mare.
„Noi am deschis acum 3 săptămâni 35 de paturi de terapie intermediară, terapia intermediară însemnând pacienţi cu criterii de admisie în ATI, dar care nu necesitau intubaţie la acel moment, dar care aveau nevoie de oxigen. Le-am umplut în 24 de ore cu pacienţii noştri care se adresau spitalului. Şi cele 16 paturi de ATI COVID, unde, din păcate acum intră doar pacienţii care au nevoie de intubaţie sau de ventilaţie invazivă, sunt pline”, spune Daviţoiu.
Potrivit acestuia, UPU a devenit practic o nouă secţie a spitalului: „Este plină de pacienţi cu forme severe de COVID. Avem inclusiv pacienţi intubaţi în UPU şi dacă situaţia va degenera, dacă va creşte numărul de pacienţi care se adresează spitalului nostru nu ştiu cum vom mai putea reacţiona. Personalul este obosit, este uzat, este într-o rutină care până acum a fost pozitivă, au ştiut ce să facă, au ştiut cum să muncească şi au respectat circuite şi tot ceea ce trebuie, dar rutina poate să devină negativă, poate să se transforme în uzură şi nu este bine să se ajungă acolo”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Ministrul Sănătăţii anunţă suplimentarea locurilor în spitale pentru bolnavii de Covid-19
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe