Director OMS: Efectele pandemiei coronavirusului vor fi „resimţite şi în deceniile următoare”

  • Focarul global de coronavirus este un dezastru ale cărui efecte se vor simţi pentru mult timp, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
  • Pandemia a ucis peste 670.000 de oameni de la apariţia sa în Wuhan, China, iar peste 17 milioane de persoane au fost infectate.
  • Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie sunt ţările cele mai afectate de pandemie, relatează Reuters.
Urmărește
2692 afișări
Imaginea articolului Director OMS: Efectele pandemiei coronavirusului vor fi „resimţite şi în deceniile următoare”

Director OMS: Efectele pandemiei coronavirusului vor fi „resimţite în deceniile următoare”

"Pandemia actuală este o criză de sănătate ce se întâlneşte o dată la un secol, iar efecte sale se vor resimţi în deceniile următoare", a spus Tedros în cadrul unei reuniuni a comitetului de urgenţă al OMS, potrivit observaţiilor publicate de agenţie.

Economiile din întreaga lume au fost afectate de restricţiile impuse pentru a limita răspândirea virului. Între timp, peste 150 de companii farmaceutice lucrează la vaccinuri. Un vaccin folosit la scară largă este în cel mai optimist scenariu aşteptat la începutul anului 2021, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii săptămâna trecută.

Deşi cunoştinţele despre noul virus au avansat, multe întrebări au rămas fără răspuns şi oamenii rămân vulnerabile, a spus Tedros vineri.

„Rezultatele timpurii ale studiilor despre anticorpi arată o imagine consecventă: majoritatea oamenilor din lume rămân sensibili la acest virus, chiar şi în zonele care au fost prezentate focare severe”, a spus el.

„Multe ţări care au crezut că au trecut de ce e mai rău acum se confruntă cu noi focare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici