- Home
- Coronavirus
- (10.09.2020, 07:39)
Distribuirea unui vaccin în întreaga lume va fi "misiunea secolului". Va fi necesar echivalentul a 8.000 de Boeing 747
- Expedierea unui vaccin coronavirus în întreaga lume va fi „cea mai mare provocare din istoria transportului” conform industriei aeriene.
- Echivalentul a 8.000 de Boeing 747 va fi necesare, a declarat Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA).
- Nu există încă vaccinul Covid-19, dar IATA lucrează deja cu companiile aeriene, aeroporturile, organismele de sănătate globale şi firmele de medicamente la un plan global de transport aerian.
- Programul de distribuţie presupune că este necesară o singură doză de persoană.
Urmărește
2557 afișări
Distribuirea unui vaccin în întreaga lume va fi "misiunea secolului". Va fi necesar echivalentul a 8.000 de Boeing 747
"Livrarea în condiţii de siguranţă a vaccinurilor Covid-19 va fi misiunea secolului pentru industria globală de transport aerian de mărfuri. Dar nu se va întâmpla fără o planificare atentă în avans", a declarat Alexandre de Juniac, director executiv al IATA.
În timp ce companiile aeriene şi-au concentrat atenţia asupra livrării de mărfuri în timpul recesiunii severe a zborurilor de pasageri, transportul de vaccinuri este mult mai complex.
Nu toate avioanele sunt potrivite pentru transportul vaccinurilor sau medicamentelor, deoarece au nevoie de un interval de temperatură între 2 şi 8C pentru transportul de medicamente. Unele vaccinuri pot necesita temperaturi sub pragul de îngheţ, ceea ce ar exclude mai multe aeronave.
"Cunoaştem bine procedurile. Ceea ce trebuie să facem este să le ridicăm la mărimea care va fi necesară", a adăugat Glyn Hughes, şeful corpului industrial.
Zborurile către anumite părţi ale lumii, inclusiv unele zone din Asia de Sud-Est, vor fi critice, deoarece acestea nu dispun de capacităţi de producere a vaccinurilor, a adăugat el.
Distribuirea unui vaccin în Africa ar fi „imposibilă” în acest moment spune IATA având în vedere lipsa capacităţii de încărcare, dimensiunea regiunii şi complexitatea punctelor de trecere a frontierei.
Transportul va avea nevoie de „o precizie aproape militară”.
Aproximativ 140 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare timpurie şi aproximativ peste 20 sunt acum testate pe oameni în cadrul studiilor clinice.
IATA a cerut guvernelor să înceapă acum o planificare atentă pentru a se asigura că sunt pe deplin pregătite odată ce vaccinurile sunt aprobate şi disponibile pentru distribuţie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Dezvăluire esenţială despre cel mai aşteptat vaccin anti-Covid: Pacienta care a pus pe hold studiile clinice a avut simptome neurologice grave
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Caz RARISIM în Italia. Ce moștenire i-a lăsat o pensionară de 84 de ani, badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe