- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (10.01.2021, 12:29)
- Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DOCUMENT Pregătiri pentru vaccinarea în masă. Suma pe care o va primi personalul medical implicat în campania de vaccinare
- Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră, pentru activitatea desfăşurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19.
- Şi medicii de familie vor primi sume de bani în funcţie de serviciile prestate.
Urmărește
9125 afișări
DOCUMENT Suma pe care o va primi personalul medical implicat în campania de vaccinare
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă citite în primă lectură în ultima şedinţă de Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cu excepţia personalului delegat sau detaşat, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi de la bugetul autorităţilor administraţiei publice locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Proiectul obţinut de jurnaliştii Aleph News prevede că personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar implicat în vaccinare în cadrul centrelor, cu excepţia personalului delegat sau detaşat, va fi plătit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferenţiat.
Un medic ca primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 25 de lei pe oră.
Pentru activitatea prestată de medicii de familie, în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asiguraţi, aceştia beneficiază de un tarif pe serviciu.
Pentru primii 25% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, în funcţie de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajustează astfel: pentru intervalul dintre 25,001% - 45% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat - 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % - 65% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat - 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat - 60 lei/serviciu.
Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condiţiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID 19 în România.
Proiectul de OUG prevede şi plată pentru medicii de familie care acordă servicii persoanelor care nu au un medic de familie sau pentru cazurile în care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maxim 20 zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare. Pentru informare, programare monitorizare şi raportare a reacţiilor adverse tariful este de 1 5 lei /serviciu, iar în cazul în care medicul de familie realizează în cabinetul propriu vaccinarea propriu-zisă tariful este de 30 lei/serviciu.
Pentru funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din bugetul Ministerului Sănătăţii se asigură fondurile necesare finanţării cheltuielilor prevăzute în Programul naţional de vaccinare, pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 şi cheltuielilor privind plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în cadrul unităţilor sanitare, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza solicitărilor CNAS formulate în acest sens.
Ordonanţa de urgenţă ar urma să intre în dezbatere şi votare în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COVID-19: Anglia va lansa un program masiv de testare rapidă pentru găsirea persoanelor asimptomatice
Citește și: COVID-19: Anglia va lansa un program masiv de testare rapidă pentru găsirea persoanelor asimptomatice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe