Donald Trump confirmă. Două substanţe, combinate, pot fi tratamentul pentru Coronavirus

  • Donald Trump: "Hidroxiclorochina şi Azitromicina luate împreună, au şansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei"
  • Un studiu clinic efectuat cu Hidroxicloroquina pe 25 de pacienţi cu Covid-19 a avut rezultatele promiţătoare. Virusul a rămas la numai 25% dintre aceşti pacienţi
  • Experţii avertizează însă că este nevoie ca studiile să fie aprofundate.
Urmărește
34540 afișări
Imaginea articolului Donald Trump confirmă. Două substanţe, combinate, pot fi tratamentul pentru Coronavirus

Donald Trump confirmă. Două substanţe, combinate, pot fi tratamentul pentru Coronavirus

Acum o oră, preşedintele american a scris pe contul său de Twitter că “Hidroxiclorochina şi Azitromicina luate împreună, au şansa reală de a produce o mare schimbare în istoria medicinei. FDA a reuşit să mute munţii din loc. Mulţumesc! Să le punem în uz imediat. Oamenii mor, să ne mişcăm repede. Dumnezeu să vă binecunvânteze!”.

Asta după ce joi, Donald Trump a anunţat că FDA (Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente), a aprobat utilizarea Hidroxiclorochinei şi a Azitromicinei în scopul testării în tratamentul împotriva coronavirusului. Hotărâre a venit la scurt timp după ce ce purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a salutat „rezultatele promiţătoare” pe care le-au avut cele două medicamente şi a promis să extindă studiile clinice pentru aceast tratament.

Astfel, un medicament foarte vechi revine în prim plan. (Hidroxi)Clorochina a fost folosită aproximativ 70 de ani pentru a trata malaria, afecţiunile reumatice şi alte afecţiuni. Acum, utilizarea sa potenţială în lupta împotriva coronavirusului a devenit o sursă de speranţă pentru mulţi, în urma rezultatelor încurajatoare ale unor studii clinice efectuate în Franţa.

 

Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia, a explicat că a efectuat un studiu clinic în care a tratat 25 de pacienţi cu Covid-19 cu hidroxicloroquina. După şase zile, a spus el, doar 25 la sută dintre pacienţii care au luat acest medicament mai aveau virusul în corpul lor. În schimb, 90% dintre cei care NU au luat hidroxiclorochina au continuat să poarte Covid-19.

 

Studiul a demonstrat că hidroxiclorochina şi azitromicina sunt foarte eficiente în tratarea Covid-19. Pacienţii înscrişi în studiu au învins virusul în jurul celei de-a cincea zile de tratament. Experţii avertizează însă că este nevoie ca studiile să fie aprofundate şi că există încă incertitudine cu privire la eficacitatea tratamentului.

În urma acestui anunţ, gigantul farmaceutic francez Sanofi s-a oferit să doneze milioane de cutii de Plaquenil (un nume comercial pentru hidroxiclorochina) pentru a continua testele.

În Franţa, se pare că unele farmacii au fost copleşite de cererea mare a acestor medicamente în ultimele zile. Cu toate acestea, multe voci au subliniat curând că oamenii nu ar trebui să sară la concluzia că hidroxiclorochina este o cură miraculoasă dovedită.

„Acest studiu pare promiţător, dar trebuie să fim cu adevărat atenţi înainte de ne ridica aşteptările când vine vorba despre un virus atât de nou ca acesta. Încă ne lipsesc o mulţime de date”, a spus Sarah D'Alessandro, profesor de medicină moleculară la Universitatea din Milano şi specialist în malarie.

Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici