- Home
- Coronavirus
- (06.12.2021, 20:27)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dr. Anthony Fauci: Primele date privind severitatea variantei Omicron a coronavirusului sunt "încurajatoare"
- Consilierul medical şef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat duminică că primele date privind sevritatea variantei Omicron sunt "încurajatoare", dar a avertizat că sunt necesare mai multe informaţii pentru a înţelege pe deplin această variantă.
- Un raport al Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud, publicat sâmbătă, sugerează că tulpina ar putea provoca o infecţie mai uşoară.
- Organizaţia Mondială a Sănătăţii a desemnat noua variantă a coronavirusului ca fiind "îngrijorătoare" cu mai puţin de două săptămâni în urmă.
Urmărește
4313 afișări
Dr. Anthony Fauci: Primele date privind severitatea variantei Omicron a coronavirusului sunt "încurajatoare"
Datele preliminare privind gravitatea variantei Omicron a coronaviruslui sunt "puţin încurajatoare", a declarat duminică consilierul medical principal al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, în urma primelor date din Africa de Sud care sugerează că aceasta ar putea să nu fie atât de gravă pe cât se temea iniţial.
Cu toate acestea, Fauci a avertizat că este nevoie de mai multe date pentru a trasa o imagine completă a profilului de risc al variantei Omicron.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că varianta este "îngrijorătoare" pe 26 noiembrie, ceea ce a determinat o avalanşă de interdicţii de călătorie internaţională şi noi restricţii Covid, potrivit CNBC.
„În mod clar, în Africa de Sud, Omicron are un avantaj de transmitere", a declarat Fauci, adăugând că "deşi este prea devreme pentru a face declaraţii definitive despre aceasta, până acum nu pare să existe un grad mare de gravitate. Dar trebuie să fim foarte atenţi înainte de a face orice determinare că este mai puţin severă sau că nu provoacă într-adevăr o boală severă comparabilă cu Delta, dar până acum semnalele sunt puţin încurajatoare în ceea ce priveşte severitatea", a spus Fauci.
Cel puţin 15 state americane au detectat varianta Omicron a coronavirusului, începând de duminică, şi se aşteaptă ca acest număr să crească, a declarat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Dr. Rochelle Walensky, în acest weekend.
Aceasta vine în contextul în care în Africa de Sud se înregistrează o creştere a cazurilor de Covid atribuite variantei Omicron, precum şi o creştere a numărului de spitalizări. Având în vedere incertitudinea continuă din jurul variantei noi, experţii urmăresc cu atenţie datele reale care provin din Africa de Sud.
Ce spun datele preliminare
Un raport al Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud, publicat sâmbătă, sugerează că tulpina ar putea provoca o infecţie mai uşoară. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune dacă aceasta prezintă un risc mai mare de deces, având în vedere cantitatea relativ mică de date şi cât de recent a fost detectată varianta.
De asemenea, raportul a dezvăluit că mai multe persoane tinere sunt internate în spital cu infecţii cauzate de varianta Omicron, dar acest lucru ar putea fi legat de ratele mai scăzute de vaccinare în rândul acestor grupe de vârstă din Africa de Sud.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Documentul detaliază situaţia din ultimele două săptămâni la complexul spitalicesc districtual Steve Biko/Tshwane din provincia Gauteng, unde a fost detectat pentru prima dată varianta Omicron, şi care înregistrează acum o creştere galopantă a cazurilor de Covid.
Principala observaţie din raport a fost că majoritatea pacienţilor nu erau dependenţi de oxigen (aşa cum se întâmpla în valurile anterioare, se precizează în raport) şi că majoritatea pacienţilor din secţiile Covid erau "internări accidentale de Covid", după ce au avut un alt motiv medical sau chirurgical de internare în spital.
Aceste constatări urmează rapoartelor anecdotice ale medicilor din Africa de Sud, conform cărora varianta Omicron ar putea provoca simptome mai uşoare. Medicul sud-african care a depistat primul virus a declarat că a observat simptome "extrem de uşoare" în rândul propriilor pacienţi, însă nu au existat date oficiale care să susţină aceste observaţii.
Cu toate acestea, raportul, care a analizat doar un număr mic de pacienţi, a menţionat că: „ceea ce este clar totuşi este că profilul de vârstă este diferit faţă de valurile anterioare".
Analizând 166 de pacienţi internaţi la spital între 14 şi 29 noiembrie, raportul a constatat că "profilul de vârstă diferă în mod semnificativ faţă de cele 18 luni anterioare", cu mult mai mulţi adulţi mai tineri şi copii care au fost internaţi la spital.
„În ultimele două săptămâni, nu mai puţin de 80% dintre internări au fost sub vârsta de 50 de ani. Acest lucru este în concordanţă cu profilul de vârstă al internărilor în toate spitalele publice şi private din Tshwane şi din întreaga provincie Gauteng în ultimele două săptămâni... 19% au fost copii cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani, iar cel mai mare număr de internări a fost în grupa de vârstă 30-39 de ani, reprezentând 28% din total", se arată în raport.
În raport se precizează că această creştere a numărului de internări în cazul persoanelor mai tinere ar putea fi rezultatul ratelor mai scăzute de vaccinare la această categorie, afirmând: „s-ar putea să fie vorba de un efect al vaccinării, deoarece 57% dintre persoanele cu vârsta de peste 50 de ani au fost vaccinate în provincie, comparativ cu 34% în grupul de vârstă de 18-49 de ani".
Nu a existat niciun deces legat de Covid printre cele 34 de internări în secţiile de Covid pediatric în ultimele două săptămâni, se arată în raport.
Cu toate acestea, preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat luni, că este nevoie urgentă ca cetăţenii să se vaccineze, afirmând că „dovezile ştiinţifice arată că vaccinarea este cel mai eficient mijloc de prevenire a răspândirii de noi infecţii şi că vaccinurile reduc bolile grave, spitalizarea şi decesele. Deşi nu ştim încă ce impact va avea varianta Omicron asupra internărilor în spitale, am pregătit spitalele pentru a interna mai mulţi pacienţi şi investigăm cum putem asigura rapid medicamente pentru tratarea Covid-19", a adăugat el.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate