- Home
- Coronavirus
- (24.09.2020, 14:00)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Este grăbită producerea vaccinului anti COVID-19? Expert în studii clinice: În general, dezvoltarea unui vaccin durează 10-15 ani
- Vaccinul anti Covid produs de Johnson&Johnson a intrat în faza finală
- Serul anticovid este testat acum pe 60.000 de voluntari din SUA
- Alte patru vaccinuri produse de companii americane au intrat în faza 3 de testare
- Expert în studii clinice: Dezvoltarea unui vaccin durează în general 10-15 ani
Urmărește
3290 afișări
A trecut numai jumătate de an de la începutul pandemiei în lume şi deja mai multe companii farma testează vaccinul anti – Covid 19 la scară largă.
Ştii deja că Johnson & Johnson este ultima companie care a intrat în faza finală a acestor studii, cea în care serul este testat pe 60.000 de oameni. În SUA mai sunt încă 4 companii aflate în acelaşi stadiu al testelor clinice.
Expertul în studii clinice Adriana Marcovici îţi spune cam cât durează de fapt producţia unui vaccin, pe baza experienţei de până acum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
Adriana Marcovici, doctor în chimie, expert în studii clinice, managerul departamentului de farmacologie al Terapia SA: „În general dezvoltarea unui vaccin este un proces complex, care durează 10-15 ani şi implică atât autorităţile statului cât şi firmele private. Limitele de siguranţă trebuie să fie foarte mari. Va trebui administrat inclusiv oamenilor care prezintă alte boli, alte suferinţe, care au la rândul lor tratamente de urmat şi cu care vaccinurile pot interacţiona.”
Specialistul spune însă că este posibil ca etapele producerii vaccinului să fie suprapuse tocmai din cauza situaţiei urgente generate de pandemie. „Când au avut timp să producă această cantitate de vaccinuri, având în vedere că abia au finalizat studiile de fază 1, ( n.r cei de la Johnson & Johnson) care au fost începute în lunile iunie, iulie, august.”
Aşa cum ştii, lumea medicală se concentrează pe vaccinul anti Covid pentru adulţi, însă tot mai mulţi experţi din SUA, acolo unde sute de mii de copii s-au infectat cu coronavirus, spun că ar trebui făcut un astfel de vaccin special pentru cei mici. Momentan companiile Moderna şi Pfizer sunt printre singurele care au de gând să înceapă studii pediatrice în acest sens.
Adriana Marcovici crede că „ar trebui trataţi special având în vedere şi că răspunsul lor imun este diferit faţă de cel al populaţiei adulte.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe