- Home
- Coronavirus
- (30.03.2020, 21:42)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant: Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj şi-a închis activitatea temporar pentru transplant renal
- Dr. Radu Zamfir, Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant te anunţă că Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj şi-a închis activitatea temporar în sfera transplantului renal
- La Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj se fac anual în medie 100 de operaţii de transplant renal
- Dr. Zamfir spune că acum sunt testaţi pentru Covid 19 atât donatorul cât şi cel care primeşte organul prin operaţia de transplant
- Directorul ANT spune că tratatul de colaborare cu Bulgaria în vederea schimbului de organe va fi semnat în maximum o lună prin corespondenţă
Urmărește
1237 afișări
EXCLUSIV Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant: Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj şi-a închis activitatea temporar pentru transplant renal
Dr. Radu Zamfir, Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, îţi spune că Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj şi-a închis activitatea temporar în sfera transplantului renal. Acolo au avut loc anul trecut în medie 100 de operaţii de transplant renal. Acum sunt pe lista de aşteptare pentru operaţie de transplant renal la acest Institut în jur de 2500 de pacienţi care în acest moment fac dializă. Conducerea Institutului nu a dorit să ne ofere un punct de vedere oficial legat de închiderea temporară a Institutului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
”Sunt centre de transplant din ţară care şi-au închis activitatea. Vă pot confirma că acel centru este temporar închis”, a declarat medicul Radu Zamfir, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant.
Conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant a făcut recomandări către centrele de transplant de a-şi continua activitatea atât timp cât consideră că raportul risc beneficiu este în favoarea pacientului, fiecare caz fiind analizat punctual.
”Am făcut această recomandare deoarece în fiecare centru activitatea poate să fie influenţată de mai mulţi factori care nu au aceeaşi configuraţie pentru fiecare centru în parte. In contextul pandemiei pacienţii transplantaţi prezintă un risc suplimentar pentru că imunodepresia indusă medicamentos pentru tolerarea organului transplantat îi face mai vulnerabili la diverse infecţii”, a mai precizat Radu Zamfir.
Sunt testaţi pentru Covid 19 atât donatorul cât şi cel care primeşte organul
”Această testare covid atât la donator cât şi la primitor adaugă nişte timpi suplimentari, chiar dacă se realizează în cel mai scurt timp posibil adaugă nişte timpi suplimentari inclusiv la timpul de ischemie al organului. Am evitat cursele de pasageri uzuale, care s-au şi închis din cauza riscului de transmitere, transportul s-a efectuat cu elicopter SMURD, cu avion SMURD, s-a efectuat cu Ambulanţa”, a declarat Zamfir.
”Pe timp de pandemie s-au schimbat lucrurile şi în ceea ce priveşte transportul organelor”, spune Dr. Zamfir.
Ambulanţele care transport organele sunt însoţite de echipaje ale Ministerului de Interne
Ambulanţele care transport organele prelevate de la spitalele din ţară sunt însoţite de echipaje de la Ministerul de Interne pentru a scurta timpul de transport la destinaţie şi implicit timpul de ischemie al organelor respective.
Tratatul de colaborare cu Bulgaria în vederea schimbului de organe va fi semnat prin corespondenţă
În contextul pandemiei ne-am adaptat şi la demersurile făcute în vederea semnării tratatului cu Bulgaria, acesta urmând să fie semnat prin corespondenţă. Acesta constă în schimbul de experienţă în domeniul transplantului şi schimbului de organe în situaţii de urgenţă. Dacă un organ este solicitat de urgenţă într-o ţară poate fi găsit în cealaltă, şi dacă există excedent într-o ţară el poate fi folosit în cealaltă, dacă nu se găseşte receptor compatibil pe teritoriul acelei ţări. În maximum o lună acest tratat va fi semnat.
”Acest tratat am stabilit că îl vom semna prin corespondenţă asttfel încât să nu aştepte momentul în care poate fi semnat în persoană”, a declarat medicul Radu Zamfir.
Numărul de operaţii de transplant a scăzut odată cu primul caz de covid 19 confirmat în România
De la începutul anului, în România au existat 29 de donatori reali. S-au făcut 27 de prelevări de ficat: două grefe hepatice au fost exportate în eurotransplant, 2 transplanturi au fost făcute la Iaşi, 1 la Sf Maria, iar restul de 22 la Fundeni.
Situaţia s-a schimbat însă odată cu apariţia primului caz de covid 19 confirmat în România, pe 26 februarie. De atunci au fost 10 donatori. Medicii au făcut 9 prelevări de ficat din care 8 transplanturi hepatice s-au făcut la Fundeni şi 1 la Iaşi.
Echipele de medici şi pacienţii transplantaţi mulţumesc familiei donatorilor pentru gestul altruist de a da viaţă celor aflaţi în situaţii critice.
În acest moment în România 6000 de oameni sunt trecuţi pe listele de aşteptare pentru un transplant de rinichi, ficat şi inimă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Avertismentul farmacistului: ”Nu vă administraţi singuri tratamente de pe net ca să nu vă infectaţi! Puteţi muri!”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe