- Home
- Coronavirus
- (05.04.2020, 16:06)
- Andreea Burnar
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV | Surse INML: Moartea de COVID-19 nu este decisă în urma unei autopsii / Ordinul din ordonanţa militară 5 care urmează să fie modificat
- Persoanelor decedate confirmate pozitiv cu COVID-19 nu li se fac autopsii, potrivit surselor noastre din cadrul INML
- La începutul săptămânii viitoare, Ordinul 436 va fi reglementat, spun voci din INML
Urmărește
15688 afișări
Surse INML, în exlusivitate pentru Mediafax: Moartea de COVID-19 nu este decisă în urma unei autopsii
Surse din cadrul INML spun, în exlusivitate pentru Mediafax, că decesul cauzat de noul virus nu este decis în urma unei autopsii. Şi mai exact, nu se face o autopsie, dar medicii decid că a murit din cauza coronavirusului.
,,Cazurile confirmate poziv cu COVID-19 nu se autopsiază, nici în spital, nici medico-legal. În legătură cu decesele care au loc la domiciliu se eliberează certificatul medical constatator al decesului de către medicul de familie. Deci nu ajung să fie ridicate sau autopsiate, iar după eliberarea certificatului medical constatator decedaţii sunt ridicaţi direct de către cei de la firmele de pompe funebre. Aceste persoane îi duc pe cei decedaţi la cimitir ori crematoriu. Firmele de pompe funebre trebuie să respecte şi ele Ordinul 436, adică să fie echipate corespunzător”, a declarat sursa din cadrul INML.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
În momentul acesta Ordinul 436, intrat în vigoare în data de 14 martie, acţionează împreună cu Codul de Procedură Penală care prevede că autopsiile medico-legale sunt dispuse de către Organul de Justiţie. Deci cei din cadrul Instituţiei de Medicină Legală nu merg la faţa locului până când nu sunt solicitaţi de către Organul competent din justiţie.
,,Prin urmare, dacă are loc un deces la domiciliu sau pe stradă, se sună la 112. 112 preia solicitarea şi o transmite Secţiei de Intervenţie la Evenimente. Aceasta analizează, cu ajutorul informaţiilor primite, dacă este necesară o cercetare judiciară sau nu. Dacă nu este necesară, intervine medicul de familie şi firma funerară. Dacă este necesară o cercetare judiciară atunci se prezintă la faţa locului cei de la criminalistică şi cei de la INML. Urmare a cercetării de la faţa locului, poliţia ia decizia dacă cazul este preluat de către cei de la INML pentru a se face o autopsie”, declară pentru Mediafax angajaţi ai Institutului de Medicină Legală.
La începutul săptămânii viitoare, voci din cadrul INML, spun că Ordinul 436 va fi reglementat. La ce acest Ordin, cei din INML, spun că se lucrează de mai bine de două săptămâni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Coronavirus: o nouă cale de vindecare e posibilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe