- Home
- Coronavirus
- (30.03.2021, 16:44)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experţi OMS: în afară de lilieci, un alt animal se află pe lista cercetătorilor ca posibilă sursă a pandemie de coronavirus
- În afară de lilieci, pangolinii sunt pe lista cercetătorilor ca o posibilă sursă a pandemie de coronavirus.
- Oamenii de ştiinţă au recomandat includerea pangolinilor în aflarea originii coronavirusului.
- Experţii nu exclud posibilitatea ca virusul să fi circulat în alte ţări, înainte de a fi descoperit în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019.
Urmărește
1866 afișări
Foto: Profimedia
În afară de lilieci, pangolinii sunt pe lista cercetătorilor ca o posibilă sursă a pandemie de coronavirus, relatează DPA.
Oamenii de ştiinţă au recomandat includerea pangolinilor în căutarea originii coronavirusului, care a trecut la oameni. De asemenea, nurcile şi pisicile ar putea fi gazde ale virusului, au scris în raportul lor final oamenii de ştiinţă ai OMS, care au căutat sursa virusului în China.
De asemenea, experţii nu exclud posibilitatea ca virusul să fi circulat în alte ţări, înainte de a fi descoperit în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019.
Raportul urma să fie prezentat marţi reprezentanţilor celor 194 de state membre ale OMS la Geneva şi apoi publicat online.
China a acceptat destul de greu ancheta OMS. Criticii susţin că autrităţile din această ţară nu le-au acordat celor 17 experţi internaţionali accesul dorit şi au exercitat presiuni în pregătirea raportului. Însă, experţii au negat acest lucru.
Ipoteza conform căreia virusul a scăpat accidental dintr-un laborator şi s-a răspândit la oameni este considerată o „cale extrem de puţin probabilă”, potrivit experţilor.
Nu este clar dacă piaţa Huanan din Wuhan, care s-a aflat în centrul focarului din 2019, a fost de fapt sursa pandemiei, relatează cercetătorii.
Există, de asemenea, cazuri care nu au avut nicio legătură cu piaţa. Constatările „ar putea sugera că piaţa nu a fost sursa iniţială a focarului”, se arată în raport.
Viruşii cei mai asemănători cu SARS-CoV-2 au fost găsiţi la lilieci şi pangolini, adaugă experţii.
„Cu toate acestea, niciunul dintre viruşii identificaţi până acum la aceste specii de mamifere nu este similar cu SARS-CoV-2 pentru a servi drept progenitor direct”, scriu oamenii de ştiinţă în raportul lor.
O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci.
În plus, faţă de aceste descoperiri, experţii sunt foarte susceptibili şi când vine vorba de nurci şi pisici, care pot pot transmite virusul oamenilor.
”Speciile gazdă intermediare pot include nurcile, pangolinii, iepurii, câinii raton şi pisicile domesticite care pot fi infectate de SARS-CoV-2 sau specii precum bursucii dihor şi mustelidele care s-au dovedit a fi infectate de SARS -CoV în timpul focarului din provincia Guangdong, China," adaugă experţii.
Mustelidele sunt o familie de mamifere carnivore, printre care nevăstuicile, vidrele, dihorii, jderii sau nurcile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Valeriu Gheorghiţă: Riscul de deces după vaccinare este de cel puţin 100 de ori mai mic decât la persoanele nevaccinate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe