- Home
- Coronavirus
- (09.07.2021, 22:02)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experţii OMS confirmă: legătură „probabilă” între problemele cardiace şi anumite vaccinuri anti-Covid
- Experţii OMS au confirmat că au fost raportate cazuri de miocardită, inflamaţie a muşchiului cardiac şi pericardită.
- Pe 23 iunie, autorităţile sanitare din SUA au indicat că există o legătură „probabilă” între vaccinurile Covid-19 de la Pfizer şi Moderna şi cazuri rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri, dar beneficiile acestor remedii depăşesc cu mult riscurile.
- Primele cazuri de miocardită au fost raportate în Israel, unde campania de imunizare a fost mai rapidă decât în majoritatea ţărilor.
Urmărește
1057 afișări
Experţii OMS confirmă: legătură „probabilă” între problemele cardiace şi anumite vaccinuri anti-Covid
Există o legătură „probabilă” între cazurile de inflamaţie cardiacă şi vaccinurile ARN messenger anti-Covid, dar beneficiile acestor seruri depăşesc riscurile, a declarat OMS vineri (9 iulie), confirmând expertiza americană.
Experţi din Comitetul consultativ global al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru siguranţa vaccinurilor au confirmat că au fost raportate cazuri de miocardită, inflamaţie a muşchiului cardiac şi pericardită, o inflamaţie a membranei care înconjoară inima, în mai multe ţări, în special în Statele Unite.
„Cazurile raportate au apărut, în general, în zilele următoare vaccinării, mai frecvent la bărbaţii tineri şi mai des după a doua doză de vaccinuri ARN mesager împotriva Covid-19”, au indicat aceştia.
După examinarea informaţiilor disponibile până în prezent, experţii OMS concluzionează că „datele actuale sugerează o legătură cauzală probabilă între vaccinurile împotriva miocarditei şi ARN mesager”.
„Beneficiile vaccinurilor ARN mesager depăşesc riscurile în reducerea spitalizărilor şi a deceselor cauzate de infecţiile cu Covid-19,” subliniază experţii.
Experţii OMS indică, de asemenea, că datele disponibile sugerează că evoluţia imediată a miocarditei şi pericarditei după vaccinare este, în general, uşoară şi răspunde la tratament. „Este în curs de urmărire pentru a determina efectele pe termen lung”, precizează aceştia.
Experţii OMS vor continua să evalueze situaţia pentru a-şi actualiza recomandările.
Pe 23 iunie, autorităţile sanitare din SUA au indicat deja că există o legătură „probabilă” între vaccinurile Covid-19 de la Pfizer şi Moderna - vaccinuri ARN mesager - şi cazuri rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri, dar beneficiile acestor remedii depăşesc cu mult riscurile.
Potrivit OMS, Comitetul de evaluare a riscurilor de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a examinat, în cadrul reuniunii din perioada 5 - 8 iulie, cele mai recente date din Europa şi a confirmat existenţa unei relaţii de cauzalitate plauzibilă între miocardita şi vaccinurile ARN mesager.
Primele cazuri de miocardită au fost raportate în Israel, unde campania de imunizare a fost mai rapidă decât în majoritatea ţărilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: "În lunile următoare este posibil ca numărul cazurilor de Covid la copii să crească". Avertismentul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul