Femeie din România, internată în spital cu rezultat negativ şi externată pozitiv COVID-19. "E groază! Ţi-e teamă să mergi la spital"

  • O femeie din Arad a fost internată la Spitalul Muncipial în acelaşi salon cu o pacientă infectată cu noul coronavirus.
  • La internare, testul femeii era negativ. La externare, acesta era pozitiv.
  • Femeia vrea să dea spitalul în judecată.
Urmărește
1928 afișări
Imaginea articolului Femeie din România, internată în spital cu rezultat negativ şi externată pozitiv COVID-19. "E groază! Ţi-e teamă să mergi la spital"

Femeie din România, internată în spital cu rezultat negativ şi externată pozitiv COVID-19. "E groază! Ţi-e teamă să mergi la spital"

Sistemul sanitar românesc este copleşit de pandemia Sars-CoV-2 în orice regiune. La Arad, o femeie fără virus a fost internată în salon cu o femeie pozitivă care a şi murit. La externare, femeii nu i s-a mai făcut un alt test deşi era evident că riscul să fi contactat virusul de la colega de salon era mare. Testul a fost făcut abia după ce semnele unei infecţii au început să fie vizibile, dar acum femeia nu mai vrea să audă de spitalele din România şi e pregătită să meargă la tribunal.

Ce a povestit femeia din Arad pentru site-ul aradon.ro:

"Pe 2 aprilie a chemat soţul meu ambulanţa pentru că m-am simţit rău, cu stare de leşin. Ambulanţa m-a luat, m-a dus la cort, acolo la Judeţean, mi-au făcut analize, film. După-masa, în jurul orei 16:00, mi-au făcut testul pentru Sars-CoV-2 şi după aceea m-au trimis la Spitalul Municipal, tot în data de 2 aprilie. Cu toate că pe hârtia de externare scrie că am fost internată pe data de 3 aprilie.

În prima noapte de internare am dormit singură, iar dimineaţa au venit două doamne: doamna Emilia şi încă o doamnă. Doamna Emilia s-a simţit foarte rău. Din start ne-a spus că este pozitivă la boala COVID-19, că la internare i-au făcut un test care a ieşit pozitiv. Mie şi celeilalte doamne nu ne veniseră rezultatele testelor. Cum ne-au băgat pe toate la un loc, în salon? Nu se poate aşa ceva.
Am spus că luăm virusul de la ea. Doamna Emilia s-a simţit foarte rău toată noaptea, tuşea. Dimineaţa tuşea cu sânge. Asistentele nu au făcut nimic. Nu a venit nimeni. A trecut ziua, tot tuşea. Seara a spus că se simte foarte rău. Avea 400 glicemia, i-a făcut insulina şi a plecat. Am încercat să ne punem în pat, însă doamna Emilia a căzut. Am chemat asistenta. S-a uitat la ea. S-a dus afară, au mai venit două asistente. Nu au resuscitat-o. Au lăsat-o acolo.

Ne-au spus să ne întoarcem cu spatele. A trecut o oră şi jumătate. Colega mea mi-a spus că e pus cearşaful peste ea. Deci au lăsat-o jos. Am decis să ieşim afară, că nu o să stam cu ea în salon. O asistentă ne-a dus într-un alt salon, în care era un bătrân”, a povestit doamna Elena pentru aradon.ro.

„În data de 7 mi-au făcut externarea. A venit doamna doctor, cred că era stagiară, şi m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu doctorul care e aici, pe secţie. A venit domnul doctor, am întrebat cum mă lasă acasă chiar dacă mi-a ieşit primul test negativ şi am solicitat să mi se facă încă o dată testul înainte de a mă duce acasă la soţul meu care e diabetic.

Doctorul mi-a spus că nu se face niciun test fiindcă aşa e protocolul. Eu i-am spus că ştiam că testul se face la cinci zile după şi la şapte zile. Mi-a spus că nu, că ăsta e protocolul. Am venit acasă, iar după ce am apărut în presă, în 9 aprilie au venit acasă şi mi-au făcut testul. Al doilea test.
Luni, 13 aprilie, am sunat la DSP pentru rezultatul celui de-al doilea test. Mi-a răspuns un domn şi mi-a spus că ar trebui să primesc rezultatul de la spital, nu de la DSP, însă când au venit să mă testeze acasă mi-au spus să sun la DSP pentru rezultat.

În fine. Dânsul a spus că se intersează pentru mine. Am aşteptat cinci minute şi m-a sunat înapoi şi a spus că a sunat la spital şi că sunt pozitivă. Am anunţat apoi medicul de familie, i-am spus care e situaţia. Medicul meu de familie a sunat şi el la DSP, i s-a confirmat telefonic că sunt pozitivă, dar încă nu i-au trimis nicio hârtie.

Când va primi rezultatul scris o să-mi spună şi ce medicamente să iau. Întrebarea mea este: de ce la mine, la externare, la diagnostic, scrie pneumonie nespecificată? Asta nu trebuie să scrie la internare? Dacă am fost internată cu aşa ceva. Mi-a dat tratament doar pentru fibrilaţie atrială şi pentru nivelul ridicat al glucozei în sânge. Mi-au dat Concor, să iau una dimineaţa, iar seara să iau Sintrom. Atât, în rest nu mi-au dat niciun medicament. Să înţeleg că m-au externat cu pneumonie şi nu mi-au dat niciun medicament?”, mai spune femeia.

Testată pozitiv, femeia spune că nu se mai gândeşte să mai meargă la spital. Mai mult nici nu a primit un tratament din partea celor responsabili.

"Mă doare sus în dreapta, la spate. Mai tuşesc, nu tare, mai mă doare capul. Medicul de familie mi-a spus că nu ştie ce să facă până nu primeşte de la ei (n.r. DSP)”.

"Eu m-am infectat în spital. Am fost negativă! Am hârtia aici! Din cauza neglijenţei lor, m-am infectat, la ei. Să plătească cine e vinovat. Ţi-e teamă să mai mergi la spital. E de groază! Eu trăiesc nişte clipe… La spital nu mă mai duc. Vreau să-i dau în judecată, nu vreau publicitate, vreau să plătească cine-i vinovat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici