Femeilor aflate la ovulaţie li s-ar putea interzice intrarea în supermarketuri din cauza măsurilor anti-COVID. Ce afecţiuni ar putea creşte temperatura corpului

  • Termoscanarea ar putea îngrădi accesul în magazine şi instituţii femeilor şi a unor persoane cu diverse afecţiuni
  • Medicii avertizează: „Avem nevoie de persoane competente şi cu bunăvoinţă în instituţii”
  • De asemenea, termoscanarea nu are nicio utilitate în cazul persoanelor infectate cu COVID-19 asimptomatice
Urmărește
9170 afișări
Imaginea articolului Femeilor aflate la ovulaţie li s-ar putea interzice intrarea în supermarketuri din cauza măsurilor anti-COVID. Ce afecţiuni ar putea creşte temperatura corpului

Femeilor aflate la ovulaţie li s-ar putea interzice intrarea în supermarketuri din cauza măsurilor anti-COVID. Ce afecţiuni ar putea creşte temperatura corpului/ FOTO: Profimedia

Termoscanarea decisă ca măsură de depistare a persoanelor cu COVID19 poate îngrădi accesul femeilor şi a pacienţilor cu diverse afecţiuni, în instituţii şi magazine. Medicii avertizează că personalul de pază ar trebui să fie mai bine instruit şi să dea dovadă de bunăvoinţă. 

”O febră poate să apară la femeia care este tânără şi ovulează. Chiar este un indicator pentru noi că atunci poate să procreeze. Îi creşte temperatura cam cu 1, 2 grade. Altă problemă ar fi cu femeile gravide. Femeile gravide pot să aibă o temperatura mai crescută. 37,5, 37,8 - 37, 9 chiar”, spune Cristian Posea, medic ginecolog.

Dacă luăm în calcul că, în România se nasc în jur de 15.000 de copii/lună, acum am putea avea tot atâtea mămici gravide care ar putea să nu aibă acces în magazine sau instituţii . Numărul celor cu febră prea mare ar putea fi însă mult mai crescut.

”Dar sunt şi anumite boli poliartrita, care în puseu poate dă febră (...) Unele cancere, săracii. După ce că au cancer. Nu-i mai lăsăm nici în magazin”, spune medicul.

Doar persoanele cu poliartrită reumatoidă sunt cam 1% din populaţia României, dupa cum susţin specialiştii. Se pare aşadar că o persoană care înregistrează temperatura trebuie să ştie mai mult decât să manevreze termometrul.

”Faptul că măsurăm temperatura nu e rău şi probabil este singurul mod în care putem să depistăm un bolnav cu coronavirus care are simptome, dar ştim că sunt bolnavi care nu prezintă simptome. Nu e rău să se ia temperatura, ca este un mod de depistare a unui pacient cu COVID19 simptomatic. Dar asta nu ne păzeşte de bolnavii asimptomatici”, explică Cristian Posea, medic ginecolog.

Părerile sunt împărţite şi discuţiile multe, iar autorităţile nu ştiu exact ce măsuri să adopte pentru a ţine sub control starea de sănătate a populaţiei în vreme de pandemie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici