- Home
- Coronavirus
- (25.07.2020, 16:32)
- Tatiana Beliuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Formula vaccinului Covid-19, vândută pe dark web: Lupta hackerilor care se grăbesc să vândă „la negru” informaţii cheie
- Zeci de hackeri din diferite ţări se lupta pentru a surprinde primii formula vaccinului Covid-19.
- Principalii inculpaţi: China şi Rusia.
- Netwalker, un grup de cybercriminali, a reuşit să vândă informaţii cheie pe dark web, pentru 1,14 miliarde de dolari.
Urmărește
2230 afișări
Dezvăluiri din culisele “Formula vaccinului Covid-19”: Lupta hackerilor care se grăbesc să vândă primii informaţii cheie pe dark web
Hackerii din cel puţin 12 ţări sunt angajaţi într-o luptă mondială de spionaj cibernetic pentru a surprinde progresele companiilor farmaceutice privind vaccinul anti-Covid-19, scrie Leparisien.fr.
În mijlocul cursei internaţionale de a găsi prima formulă pentru vaccinul împotriva coronavirusului, încercările de spionaj cibernetic s-au înmulţit. Tot mai mulţi hackeri încearcă să obţină informaţii despre cercetările legate de vaccinul anti-Covid-19.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Marţi, guvernul american a dezvăluit informaţii din rechizitoriul dosarului în care sunt acuzaţi doi chinezi. Aceştia ar fi efectuat numeroase atacuri informatice în cooperare cu guvernul lor.
“Hackerii ar fi „detectat vulnerabilităţile” sistemelor companiilor californiene angajate în căutarea unui vaccin, tratament sau test de screening pentru noul coronavirus”, a declarat procurorul federal William Hyslop, cel care conduce ancheta. Potrivit guvernului britanic, sunt sute de atacuri cibernetice şi nu contenesc de câteva luni.
Încă din aprilie, un grup internaţional format din servicii de securitate din trei ţări (Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Canada), au prezentat un raport în care vorbesc despre infractorii cibernetici care au încercat să atace sistemele mai multor laboratoare şi spitale. Printre ţările afectate se numără şi Germania, Turcia, Coreea şi Japonia.
Miliarde de dolari pe dark web
Netwalker, un grup de cybercriminali, a reuşit să vândă informaţii cheie ce aparţineau Universităţii din California, San Francisco, pe dark web, pentru 1,14 miliarde de dolari. Această sumă ar fi motivat alţi hackeri din zece ţări, să caute formula vaccinului.
Principalii inculpaţi: China şi Rusia
Grupul de hackeri, cunoscut în spaţiul cibernetic mondial ca APT29, nu a reuşit să treacă neobservat, prin urmare a fost identificat de autorităţile britanice.
„Acest grup de infractori digitali este „foarte sofisticat” şi „foarte inteligent”. Hackerii sunt cunoscuţi pentru modul foarte discret în care funcţionează. De câteva luni, aceştia stochează informaţii pe care le preiau într-un spaţiu dedicat înainte ca ţinta să îi observe”, spune Nacira Salvan, fondatoarea CEFCYS (Cercul Femeilor din Cybersecurity).
Se spune că grupul rusesc de hacking APT29 are legături strânse cu FSB, serviciul de securitate rus. Marea Britanie a declarat că este „mai mult de 95%” sigură că Rusia se află în spatele acestui atac, pe care Kremlinul l-a negat. Americanii au dat vina pe China, însă Beijingul neagă şi el.
Conform unor surse citate de cotidianul The New York Times, FBI şi Departamentul american pentru Securitate Internă a elaborate un raport în care arată că hackeri şi agenţi de spionaj din China depun eforturi ca să sustragă date despre cercetări din SUA pentru dezvoltarea unor vaccinuri ori tratamente anticoronavirus.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe