- Home
- Coronavirus
- (14.01.2021, 08:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO Echipa OMS care investighează originea noului coronavirus a fost pusă în carantină în Wuhan, China
- O echipă globală de cercetători a sosit joi în oraşul chinez unde a fost detectat prima dată noul coronavirus.
- Echipa va efectua o investigaţie asupra originilor sale. Cercetarea vine un fond politic tensionat şi al unei incertitudini faţă de deschiderea Beijingul către anchetă.
- Echipa de 10 membri trimişi la Wuhan de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost aprobată de guvernul preşedintelui Xi Jinping după luni de lupte diplomatice.
- La sosire, echipa OMS a fost pusă în caratină pentru două săptămâni.
Urmărește
2792 afișări
FOTO Echipa OMS cercetează originea noului coronavirus a ajuns în Wuhan şi a fost pusă în carantină
Oamenii de ştiinţă suspectează că virusul care a ucis 1,9 milioane de oameni de la sfârşitul anului 2019 provine de la lilieci sau alte animale, şi s-a răsânditt cel mai probabil în sud-vestul Chinei. Partidul comunist aflat la guvernare susţine că virusul a fost detectat prima dată în China, dar a venit probabil din străinătate, posibil pe fructe de mare importate, dar oamenii de ştiinţă resping acest lucru, relatează AP.
CGTN, canalul în limba engleză al radiodifuzorului de stat chinez CCTV, a relatat despre sosirea echipei OMS de joi. Echipa include experţi din Statele Unite, Australia, Germania, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Olanda, Qatar şi Vietnam.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Un purtător de cuvânt al guvernului chinez a declarat săptămâna aceasta că vor „face schimb de opinii” cu oamenii de ştiinţă chinezi, dar nu a dat nicio indicaţie dacă li se va permite să adune dovezi.
Aceştia vor fi supuşi unei carantine de două săptămâni, precum şi un test COVID-19 cât şi unul pentru anticorpi, potrivit unei postări pe contul oficial Weibo al CGTN. Aceştia vor începe să lucreze cu experţi chinezi prin videoconferinţă în timp ce se află în carantină.
China a respins cererile pentru o investigaţie internaţională după ce administraţia Trump a dat vina pe Beijing pentru răspândirea virusului, care a aruncat economia globală în cea mai profundă criză din anii 1930.
După ce Australia a solicitat în aprilie o anchetă independentă, Beijingul a ripostat blocând importurile de carne de vită australiană, vin şi alte bunuri.
Este puţin probabil ca o singură vizită a oamenilor de ştiinţă să confirme originile virusului; identificarea rezervorului de animale al unui focar este de obicei un efort exhaustiv care necesită ani de cercetare, inclusiv prelevarea de probe de animale, analize genetice şi studii epidemiologice.
Potrivit agendei publicate de OMS pentru cercetarea originii noul coronavirus, nu există planuri pentru a evalua dacă ar fi putut exista o eliberare accidentală a coronavirusului la laboratorul Wuhan, aşa cum au susţinut unii politicieni.
China a înregistrat primul deces provocat de virus în opt luni, cu o zi înainte ca o echipă de experţi OMS să ajungă în China pentru a studia originile coronavirusului, relatează The Guardian.
China nu a oferit detalii legate de deces, doar că a avut loc în provincia Hebei.
Ultimul deces provocat de Covid-19 a fost raportat în China în luna mai. În total, numărul de persoane care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 4,635.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe