FT: Teste eşuate pentru medicamentul anti Covid-19, Remdesivir, produs de Gilead. Compania contestă informaţiile

  • Un potenţial medicament antiviral al companiei Gilead Sciences a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice aleatorii
  • Informaţiile apar într-un document obţinut de Financial Times după publicarea accidentală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)
  • Laboratoarele Gilead contestă informaţiile
Urmărește
7875 afișări
Imaginea articolului FT: Teste eşuate pentru medicamentul anti Covid-19, Remdesivir, produs de Gilead. Compania contestă informaţiile

Sursa foto: Profimedia

Un potenţial medicament antiviral al companiei Gilead Sciences a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice aleatorii, arată un document obţinut de Financial Times după publicarea accidentală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar firma medicală contestă informaţiile.

Conform unui proiect de document publicat accidental de OMS şi vizualizat de cotidianul Financial Times, potenţialul medicament antiviral Remdesivir a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice, dezamăgind oamenii de ştiinţă şi investitorii.

Citeşti şi: Covid-19: Ce ştim despre Remdesivir, medicamentul de la Gilead

Testele efecuate în China arată că Remdesivir - dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, cu sediul în statul american California - nu a îmbunătăţit starea pacienţilor şi nu a redus prezenţa patogenului în sânge. Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, după administrarea produsului la 158 şi urmărirea stării acestora comparativ cu restul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a admis că "documentul a fost postat inadecvat pe website", fiind şters "imediat ce a fost observată eroarea".

Valoarea acţiunilor companiei Gilead Sciences a scăzut cu cel puţin 6%, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Gilead Sciences contestă informaţiile, argumentând că rezultatele sunt "neconcludente"

Firma farmaceutică Gilead Sciences a avertizat că postarea conţine "o prezentare inadecvată a studiului". "Precizarea este importantă, deoarece studiul a fost încheiat prematur din cauza înscrierii unui număr insuficient de persoane, astfel că nu pot fi extrase concluzii importante din punct de vedere statistic. În acest context, rezultatele studiului sunt neconcludente, deşi tendinţele observate în date sugerează potenţiale beneficii ale administrării Remdesivir, mai ales pentru pacienţii trataţi în fazele iniţiale ale bolii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici