- Home
- Coronavirus
- (02.03.2020, 10:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gripa şi COVID-19 - asemănări şi diferenţe. Un expert arată de ce boala provocată de coronavirus este mult mai periculoasă
S-au tras multe paralele între gripă şi COVID-19, iar mulţi oameni au susţinut chiar că prima boală este mult mai periculoasă. Acest lucru nu este adevărat, după cum arată specialiştii.
Urmărește
10866 afișări
Gripa şi COVID-19 - asemănări şi diferenţe. De ce boala provocată de coronavirus este mult mai periculoasă
Ambele sunt boli respiratorii infecţioase. Chiar dacă au simtome comune, acestea sunt provocate de două virusuri diferite.
Lisa Maragakis, director la Institutul de Prevenţie a Infecţiilor Johns Hopkins, a explicat cum gripa şi COVID-19 sunt similare, dar şi diferite.
ASEMĂNĂRI
Simtome:
Ambele provoacă febră, tuse, dureri corporale, oboseală, uneori vărsături şi diaree.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Pot duce la pneumonie.
Transmitere:
Ambele pot fi răspândite de la o persoană la alta prin picături în aer de la o persoană infectată care tuşeşte, strănută sau vorbeşte.
Gripa poate fi răspândită de o persoană infectată timp de câteva zile înainte de apariţia simptomelor şi se crede că COVID-19 este răspândită în aceeaşi manieră, dar nu ştim încă sigur.
Tratament:
Niciunul dintre virusuri nu este tratabil cu antibiotice, care funcţionează doar asupra infecţiilor bacteriene.
Ambele pot fi tratate prin abordarea simptomelor, cum ar fi reducerea febrei. Cazurile severe pot necesita spitalizare şi sprijin, cum ar fi ventilaţia mecanică.
DIFERENŢE
Cauze:
COVID-19: este cauzat de noul coronavirus apărut 2019 în Wuhan, China, numit 2019-nCoV.
Gripa: Este cauzată de mai multe tipuri şi tulpini de virusuri gripale.
Transmitere:
În timp ce atât gripa, cât şi COVID-19 pot fi transmise în moduri similare, există şi o posibilă diferenţă: coronavirusul ar putea fi răspândit pe cale aeriană, ceea ce înseamnă că picăturile minime rămase în aer ar putea provoca boala şi altor persoane chiar şi după ce persoana bolnavă nu mai este aproape.
Vaccin:
COVID-19: În acest moment nu este disponibil niciun vaccin.
Gripa: Un vaccin este disponibil şi este eficient pentru a preveni unele dintre cele mai periculoase tipuri de gripă sau pentru a reduce severitatea acesteia.
Număr infecţii:
COVID-19: Aproximativ 84.119 de cazuri la nivel mondial.
Gripa: numărul infecţiilor este estimat la 1 miliard de cazuri la nivel mondial.
Decese:
COVID-19: Peste 3.000 de decese în lume până la 29 februarie. Ucide aproximativ 1,4% dintre persoanele infectate, potrivit celor mai recente date.
Gripa: Între 291.000 şi 646.000 decese în lume pe an. Ucide aproximativ 0,1% dintre persoanele infectate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Numărul oficial al deceselor înregistrate din cauza noului coronavirus a depăşit 3.000, la nivel global
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe