- Home
- Coronavirus
- (17.08.2020, 12:48)
- Emanuel Dumitru
Hipotermia terapeutică, asul din mânecă în recuperarea bolnavilor de COVID aflaţi în stare critică? Descoperirea medicilor americani
- New York Post: Medicii de la spitalul North Shore University din Manhasset au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate conduce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor cu coronavirus internaţi la terapie intensivă.
- Medicii au folosit inducerea hipotermiei la patru pacienţi aflaţi în stare critică şi, după 48 de ore de răcire a corpului acestora la 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienţi au avut un nivel ridicat de oxigen şi o activitate metabolică redusă, iar doi dintre ei au putut să fie deconectaţi de la ventilatoare, potrivit ABC News.
- În pofida riscurilor pe care le implică această metodă (sângerare crescută, perturbări electrolitice şi aritmii, convulsii, edem cerebral, niveluri ridicate de potasiu), s-a aprobat înscrierea mai multor pacienţi în studii suplimentare.
Urmărește
5357 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Un grup de medici din New York a descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate conduce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor cu coronavirus internaţi la terapie intensivă.
Căutând cu disperare mai multe soluţii de tratament, medicii de la spitalul North Shore University din Manhasset s-au întrebat dacă ar putea împiedica virusul COVID-19 să afecteze întregul corp, a informat ABC News.
Când pacienţii aflaţi în stare critică au nevoie de ventilaţie mecanică, metabolismul lor suprasolicitat slăbeşte foarte mult muşchii folosiţi în procesul respiraţiei, ceea ce face şi mai dificilă deconectarea acestora de la aparate, iar nivelurile ridicate de dioxid de carbon şi acid din fluxul sanguin, împreună cu nivelul scăzut de oxigen alcătuiesc o combinaţie fatală, crescând probabilitatea de insuficienţă organică severă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
În plus, în timp ce corpul unui pacient cu coronavirus poate părea că se odihneşte, episoade de febră ridicată, o stare hiperinflamatorie sau „furtuni de citokine” pot epuiza organismul – stare numită răspuns hipermetabolic, potrivit agenţiei de ştiri citate.
Medicii au declarat pentru ABC News că ştiau că scăderea temperaturii corpului duce la scăderea ratei metabolice, împiedicând organismul să folosească atât de multă energie. Grupul a folosit procedura la patru pacienţi în stare critică, despre care se considera că sunt în fază terminală. După 48 de ore de tratament, de răcire a corpului acestora la 34,5 grade Celsius, medicii au descoperit că hipotermia terapeutică e eficientă în atingerea scopului propus: toţi cei patru pacienţi au avut un nivel ridicat de oxigen şi o activitate metabolică redusă şi doi dintre ei au putut să fie deconectaţi de la ventilatoare, potrivit ABC News.
Ei au publicat mai târziu constatările lor în jurnalul medical open-access Metabolism Open.
Există însă şi riscuri asociate cu această metodă, printre care sângerare crescută, perturbări electrolitice şi aritmii. În plus, readucerea corpului pacientului la temperatura obişnuită poate avea complicaţii periculoase, inclusiv convulsii, edem cerebral şi niveluri ridicate de potasiu.
Deşi cercetările şi experimentele au indicat o metodă de suprimare a daunelor provocate de COVID-19, medicii au atras atenţia şi asupra faptului că îmbunătăţirea parametrilor metabolici nu este o garanţie pentru menţinerea în viaţă a pacienţilor.
În pofida incertitudinii, grupul a fost aprobat de Institutele Feinstein pentru Cercetare Medicală pentru înscrierea mai multor pacienţi în studii suplimentare, potrivit ABC.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe