- Home
- Coronavirus
- (27.04.2020, 12:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Imaginea rară a unei celule respiratorii umane infectate cu coronavirus. Cum acţionează de fapt SARS-CoV-2
- Inserm (Institutul National de Cercetari Medicale din Franta) a publicat o fotografie făcută la microscop cu o celulă respiratorie infectată cu SARS-CoV-2
- Imaginea arată coronavirusul SARS-CoV-2 în acţiune într-o celulă respiratorie umană
Urmărește
1704 afișări
Sursă foto: Inserm/Twitter
Interiorul celulei a fost colorat în albastru pentru a distinge în mod clar coronavirusul. Acesta apare ca nişte cercuri roşii, mici, cu un contur perfect desenat. Se formează într-un fel de pungi galbene, care sunt compartimentele celulare, relatează Le Figaro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
„În mod normal, aceste vezicule permit exprimarea proteinelor celulare şi transportul acestora în interiorul sau în afara celulei. Cu excepţia faptului că aici virusul a deturnat aceste compartimente celulare în propriul beneficiu, pentru a se reproduce. Celulele au devenit fabrici de virus”, explică Manuel Rosa-Calatrava, director de cercetare la Inserm şi co-director al laboratorului VirPath de la Centrul Internaţional de Cercetare în Bolile Infecţioase din Lyon.
Odată ce veziculele sunt pline de virusuri acestea migrează la suprafaţa celulei. "Particulele virale vor fi apoi răspândite şi vor infecta alte celule respiratorii", explică cercetătorul, care a participat la producerea fotografiei. Fapt interesant: celula a fost cultivată în laborator de cercetătorii de la Inserm, CNRS şi Universitatea Claude-Bernard Lyon 1.
„Este un model foarte fiziologic şi unic în lume care reproduce la un nivel foarte fin ţesuturile funcţionale ale celulelor epiteliale ale plămânilor noştri ”, spune Manuel Rosa-Calatrava. Datorită acestui model preclinic cercetătorii pot testa în laborator un număr mare de molecule antivirale.
Pandemia a ucis peste 207.000 de persoane la nivel mondial de la debutul său în decembrie în China. Peste 3 milioane de cazuri au fost diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii.
Statele Unite sunt oficial cea mai afectata ţară, cu 55.000 decese şi au peste 987.000 de infecţii confirmate. Urmeaza Italia (26.644 de morti), Spania (22.902), Franţa (23.190) şi Marea Britanie (20.732). Cifrele britanice nu iau în calcul casele de pensionare în care au murit câteva mii de persoane în vârstă, potrivit reprezentanţilor din acest sector.
Ca proporţie a populaţiei, cu excepţia statelor foarte mici, mortalitatea este cea mai mare în Belgia (597 de decese la un milion de locuitori), în faţa Spaniei (490), Italia (436), Franţa (346) şi Marii Britanii (299). Statele Unite (160) sunt cu mult în urmă.
On en parle plus qu'on ne le voit. Ci-dessous, une cellule respiratoire infectée par le SARS-CoV-2. En rouge & jaune, des vésicules caractéristiques du cycle de vie d'un #virus contiennent le matériel viral nécessaire à sa réplication & à l'infection d'1 nouvelle cellule #COVID19 pic.twitter.com/z9K363rgAG
— Inserm (@Inserm) April 20, 2020
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Expert: Câţi suedezi s-au imunizat prin îmbolnăvire ca urmare a strategiei "imunizării de turmă". "Cei mai mulţi nici nu observă că au COVID"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46