- Home
- Coronavirus
- (18.03.2021, 11:23)
- Bogdana Gusuleac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Infectările anterioare cu SARS-CoV-2 nu oferă imunitate în faţa reinfectării, conform unui studiu publicat în jurnalul medical Lancet
- Un studiu publicat miercuri în jurnalul medical Lancet arată că persoanele care au fost infectate în trecut cu virusul SARS-CoV-2 nu au dezvoltat o imunitate totală în faţa virusului.
- Iniţiatorii studiului din Danemarca atrag atenţia, totuşi, că la vremea colectării datelor testelor PCR, noile tulpini SARS-CoV-2 nu existau încă.
- „Toate aceste date confirmă că pentru a ne apăra de virusul SARS-CoV-2 este nevoie de un program global de vaccinare, aceasta este singura cale sigură de protejare în faţa bolii”.
Urmărește
4669 afișări
Un studiu publicat miercuri în jurnalul medical Lancet arată că persoanele care au fost infectate în trecut cu virusul SARS-CoV-2 nu au dezvoltat o imunitate totală în faţa virusului, conform celor de la Forbes. Persoanele în vârstă sunt chiar mai vulnerabile în faţa bolii. În continuare, cea mai bună formulă de apărare este vaccinul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Studiul a fost realizat pe un eşantion extins, de milioane de persoane, care au efectuat teste PCR în timpul programelor de testare în masă, din primăvara anului trecut şi toamnă, în Danemarca.
Iniţiatorii studiului din Danemarca atrag atenţia, totuşi, că la vremea colectării datelor testelor PCR, noile tulpini SARS-CoV-2 nu existau încă. Prin urmare, gradul mare de infecţiozitate ale noilor tulpini ar putea modifica şi concluziile studiului privind predispoziţia spre reinfectare.
Conform unei echipe de cercetători din Copenhaga, doar 0.65% din cei care au primit rezultat pozitiv în urma testării din primăvară au primit rezultate pozitive COVID-19 şi în al doilea val de infectări, din toamnă. Prin urmare, specialiştii sunt de părere că participanţii au fost protejaţi de anticorpi în proporţie de 80.5%.
Însă, în cazul celor în vârstă, de peste 65 de ani, rata protejării prin anticorpi este mult mai mică, de numai 47.1%.
Încă de la începutul pandemiei specialiştii au urmărit atent gradul de reinfectare al foştilor pacienţi bolnavi COVID-19. Se pare că odată cu primul contact al organismului cu virusul, nivelul de anticorpi din organism intăresc sistemul imunitar şi în cazul unei reinfectări, forma bolii este mult mai uşoară. Însă, rezultatele au indicat că rezistenţa în faţa reinfectării scade odată cu vârsta şi segmentul vârstnicilor rămâne vulnerabil.
Studiul a confirmat că bătrânii sunt mult mai expuşi reinfectării din cauza sistemului imunitar slăbit. Din această cauză, ei pot dezvolta forme grave ale bolii COVID-19. Cercetătorii atrag atenţia asupra vaccinării şi îi sfătuiesc pe toţi cei în vârstă să se vaccineze pentru că nu se pot baza pe ”protecţia oferită de sistemul imunitar”. Deşi gradul de eficienţă al vaccinurilor variază, toate protejează în mod eficient în faţa unei forme grave COVID-19.
Concluzia generală a studiului din jurnalul Lancet este că ”toate aceste date confirmă că pentru a ne apăra de virusul SARS-CoV-2 este nevoie de un program global de vaccinare, această este singura cale sigură de protecţie în faţa bolii”.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe