- Home
- Coronavirus
- (20.10.2020, 14:05)
- Maria Magla
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Infecţiile anterioare cu coronavirusurile sezoniere te pot proteja de o formă severă de Covid
- În prezent, sunt peste 180.000 de persoane infectate cu coronavirus în România.
- Anticorpii pre-existenţi de la coronavirusurile sezoniere sunt asociaţi cu o formă mai uşoară de Covid-19.
- Studiul a inclus 60 de persoane infectate cu Sars-Cov-2.
Urmărește
1149 afișări
Un nou studiu al Universităţii din Münster, Germania, arată că nivelurile crescute de anticorpi pre-existenţi împotriva coronavirusurilor sezoniere sunt asociate cu o formă mai uşoară de Covid-19.
Au fost incluşi în studiu 60 de pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2. Pacienţii în stare critică au avut niveluri mult mai scăzute de anticorpi. Astfel, rezultatele arată că infecţiile anterioare cu coronavirusurile sezoniere te-ar putea proteja de o formă severă de Covid. Pentru prima dată, te poţi bucura dacă ai avut guturai sau rinofaringită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
”În familia aceasta de coronavirusuri sunt mai multe tipuri de virusuri. Sistemul imunitar are memorie şi titrurile de astfel de anticorpi cresc în momentul în care organismul intră din nou în contact cu virusul respectiv, îl recunoaşte şi produce anticorpii specifici. De ce ar fi aceştia benefici în infecţia cu noul coronavirus? Pentru că deşi fac parte din aceeaşi familie cu virusurile astea, au anumite particularităţi. Aceste particularităţi, de obicei de structură, sunt cele care duc şi la formarea de anticorpi specifici. Şi pot să fie asemănători. Şi atunci se produce acea imunitate încrucişată,” a explicat medicul infecţionist, Anamaria Dobrotă.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe