- Home
- Coronavirus
- (20.03.2020, 16:39)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Jurnal de Pandemie: Prof. Dr. Olga Simionescu: Partea cea mai grea este la dezbrăcarea echipamentului
- Prof. Dr Olga Simionescu îţi arată cum se echipează cadrele medicale pentru a trata pacienţii cu Covid 19
- Expertul îţi spune că protecţia ochilor este esenţială şi că este nevoie de două persoane pentru îmbrăcarea/dezbrăcarea echipamentului
- Fiecare pas trebuie respectat cu sfinţenie, pentru că, la dezbrăcarea echipamentului medicii se pot contamina
Urmărește
4010 afișări
Prof Dr. Olga Simionescu, şeful Secţiei Dermatologie I a Spitalulului Clinic Colentina din Capitală îţi spune că o echipă de medici de la Institutul Matei Balş a arătat personalului de pe secţie cum se îmbracă şi se dezbracă echipamentele speciale de protecţie.
"Minunata Catrinel a venit din naveta lor spaţială - Matei Balş în galaxia noastră şi ne-a instruit, pe noi cei din Clinica I Derma, oameni inimoşi şi cu oarece aplecare medicală, cum să ne echipăm cu costum de protecţie. Doctorul Catrinel Ciucă este un medic specialist de boli infecţioase pe care-l cunosc foarte bine, fiindcă eu şi şeful ei, doctorul Cătălin Apostolesu - (comandant de navă a lor) sunt unii dintre eroii mei. V-am mai povestit că am avut contact cu minţile lor luminate la patul pacientului. Devotaţi pacientului, cu simţ clinic rafinat, updataţi şi de o modestie extremă, caracteristic valorilor", povesteşte Dr. Olga Simionescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Expertul îţi detaliază experienţa pe care a trăit-o astăzi.
"Nu am avut un combinezon - standard sau cel cu botoşi ataşaţi, şi nici masă FP2 ca în clipul navetei lor spaţiale ( aşteptăm ca echipamentele să vină în Colentina), dar echipa mea inimoasă şi cu mine am înţele cum se fce, de ce protecţia ochilor este esenţial şi că avem nevoie de două peroane pentru îmbrăcare/dezbrăcare.
Eu am pus prima pereche de mănuşi, apoi botoşii, apoi halatul de protecţie, ajutată de îmbrăcător - minunata Catrinel. Urmează masca, a doua pereche de mănuşi, capelina pentru păr, vizeta şi halatul numărul 2. Odată pusă casca, nu mai poate fi modificată şi se intră la pacient."
Prof. simionescu spune că un moment delicat al acestui întreg proces este dezbrăcarea echipamentului, pentru că medicii trebuie să fie atenţi să nu se contamineze.
"Pericolul este la dezbrăcare, unde medicul se poate contamina şi unde este, de asemenea, nevoie de dezbrăcător. Aici începe partea grea şi se folosesc echipe de două persoane. Se începe cu locul cel mai contaminat, mănuşile numărul 2, urmează halatul de protecţie numărul 2, ( cu mişcări previzibile ca să nu contaminăm prin împrăştierea aerosolilor), apoi mănuşile numărul 1, halatul 1, capelina şi masca."
Prof. Olga Simionescu încheie jurnalul de pandemie într-o notă optimistă. Solidaritate şi nu teamă. Asta a citit în ochii "instructorilor" de astăzi.
"Cei din galaxia noastră eram atenţi şi cuminţi, mă uitam la oamenii care muncesc din greu, zi de zi, cu studenţii şi cu bolnavii şi găseam în ochii lor solidaritate şi nu teama pentru ce poate urma. "
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Un bărbat a încercat să vândă pe internet teste pentru coronavirus. Poliţia vrea să afle dacă pot fi comercializate legal în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe