- Home
- Coronavirus
- (28.06.2020, 15:43)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kituri de testare pentru coronavirus contaminate din laborator. Eşecul iniţial, confirmat de un raport federal. DOCUMENT
- Kiturile realizate în SUA, într-o prima fază de testare pentru coronavirus, au dat greş
- Motivul eşecului ar fi contaminarea kiturilor iniţiale de testare, care nu au fost verificate suficient
- Potrivit unui raport federal asupra activităţii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, probabilitatea acestui scenariu este mare
Urmărește
6762 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Un raport federal asupra activităţii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), condus de doi avocaţi, prezintă o ipoteză şocantă, dar extrem de posibilă. Sub „presiunea timpului extrem de scurt”, lansarea primelor teste pentru depistarea infectării cu noul coronavirus ar fi fost pripită. „Practicile de laborator implementate la acea vreme nu exclud riscul contaminării cu SARS-CoV-2.” Potrivit Washington Post, numele celor doi avocaţi nu au fost făcute publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
Raportul de trei pagini oferă prima confirmare a administraţiei Trump că, iniţial, kiturile de testare pentru coronavirus ar fi putut fi deja contaminate. Problema ar fi apărut la sfârşitul lunii ianuarie, în sediul CDC din Atlanta, SUA.
„În această etapă a fabricaţiei, când materialele reactivilor pentru kiturile de testare au fost prelucrate şi testate în laborator, acestea au fost cel mai probabil expuse la genom viral pozitiv”, arată documentul.
Astfel, rezultatele testelor ar fi putut fi influenţate în perioada de utilizare a respectivelor componente nesigure. Un număr mare de americani ar fi putut obţine, astfel, rezultate fals-pozitive, eşec ce ar fi putut întârzia lansarea unor programe de testare la scară largă în Statele Unite.
Potrivit sursei citate, eroarea ar fi fost depistată la timp, astfel încât testele respective nu au fost folosite în afara laboratorului.
Nu au fost lansate acuzaţii nominale la adresa anumitor cercetători sau oficiali CDC.
CITEŞTE AICI: Pandemia tăcută. Cum s-a răspândit coronavirusul fără ca lumea să prindă de veste
Potrivit Johns Hopkins University, în SUA au fost confirmate până acum peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus, iar mai mult de 125.00 de oameni şi-au pierdut viaţa în lupta cu COVID-19.
Vezi raportul original AICI:
*documentul original, în limba engleză
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Fake sau originală? Walmart a produs copii după gențile Birkin, denumite Wirkin. Cât costă produsul dupe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe