Kituri de testare pentru coronavirus contaminate din laborator. Eşecul iniţial, confirmat de un raport federal. DOCUMENT

  • Kiturile realizate în SUA, într-o prima fază de testare pentru coronavirus, au dat greş
  • Motivul eşecului ar fi contaminarea kiturilor iniţiale de testare, care nu au fost verificate suficient
  • Potrivit unui raport federal asupra activităţii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, probabilitatea acestui scenariu este mare
Urmărește
6761 afișări
Imaginea articolului Kituri de testare pentru coronavirus contaminate din laborator. Eşecul iniţial, confirmat de un raport federal. DOCUMENT

Sursa FOTO: Profimedia

Un raport federal asupra activităţii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), condus de doi avocaţi, prezintă o ipoteză şocantă, dar extrem de posibilă. Sub „presiunea timpului extrem de scurt”, lansarea primelor teste pentru depistarea infectării cu noul coronavirus ar fi fost pripită. „Practicile de laborator implementate la acea vreme nu exclud riscul contaminării cu SARS-CoV-2.” Potrivit Washington Post, numele celor doi avocaţi nu au fost făcute publice.

CITEŞTE AICI: Organele atacate de coronavirus. Oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă abia acum efectele reale ale COVID-19

Raportul de trei pagini oferă prima confirmare a administraţiei Trump că, iniţial, kiturile de testare pentru coronavirus ar fi putut fi deja contaminate. Problema ar fi apărut la sfârşitul lunii ianuarie, în sediul CDC din Atlanta, SUA.

„În această etapă a fabricaţiei, când materialele reactivilor pentru kiturile de testare au fost prelucrate şi testate în laborator, acestea au fost cel mai probabil expuse la genom viral pozitiv”, arată documentul.

Astfel, rezultatele testelor ar fi putut fi influenţate în perioada de utilizare a respectivelor componente nesigure. Un număr mare de americani ar fi putut obţine, astfel, rezultate fals-pozitive, eşec ce ar fi putut întârzia lansarea unor programe de testare la scară largă în Statele Unite.

Potrivit sursei citate, eroarea ar fi fost depistată la timp, astfel încât testele respective nu au fost folosite în afara laboratorului.

Nu au fost lansate acuzaţii nominale la adresa anumitor cercetători sau oficiali CDC.

CITEŞTE AICI: Pandemia tăcută. Cum s-a răspândit coronavirusul fără ca lumea să prindă de veste

Potrivit Johns Hopkins University, în SUA au fost confirmate până acum peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus, iar mai mult de 125.00 de oameni şi-au pierdut viaţa în lupta cu COVID-19.

Vezi raportul original AICI:

*documentul original, în limba engleză

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici