- Home
- Coronavirus
- (24.10.2020, 12:31)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
La noi, greu cu voluntariatul. 2.000 de posturi sunt disponibile la DSP şi Ambulanţă
- În România, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de COVID-19
- În Dolj, rata de pozitivare a trecut de 78%
- 2.000 de posturi pot fi ocupate fără concurs la DSP-uri şi Ambulanţă
Urmărește
1342 afișări
La noi, greu cu voluntariatul. 2.000 de posturi sunt disponibile la DSP şi Ambulanţă
Să nu te miri dacă aştepţi cu zilele până te contactează angajaţii Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) pentru o anchetă epidemiologică. Sunt prea puţini şi au prea mult de lucru, spun reprezentanţii instituţiilor. În alte ţări, astfel de anchete epidemiologice durează câteva minute şi sunt făcute de voluntari. La noi, doar în câteva judeţe sunt folosiţi voluntarii, iar cei mai mulţi dau doar informaţii celor care sună la DSP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Ovidiu, un tânăr din Câmpia Turzii a fost depistat cu infecţie cu SARS-COv2 în data de 8 octombrie. El spune că angajaţii DSP l-au contactat după mai bine de o săptămână de la aflarea rezultatelor testului pentru COVID.
- “De către DSP Cluj am fost sunat numai în data de 17, undeva la ora 19.30. Seara. (…) Ei atunci m-au sunat pentru ancheta epidemiologică. Până atunci n-au pus nici măcar o întrebare”, spune Ovidiu, pacient cu COVID-19.
De câteva zile, angajaţii DSP Cluj sunt ajutaţi de peste o sută de studenţi de la UMF „Iuliu Haţieganu” în realizarea anchetelor epidemiologice.
Ajutor de la studenţii medicinişti au primit şi cei de la DSP Dolj. Aici lucrează doar trei epidemiologi care au de realizat , zilnic, cam 150 de anchete epidemiologice, spune Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
- “Pentru ancheta epidemiologică trebuie să fii medic sau asistent care să cunoşti anumite particularităţi. Nu o poate face oricine. Pentru informaţii, call center, pot să fie şi rezidenţi, asistenţi.(...) Cel puţin două ore durează să faci o anchetă epidemiologică!, explică Ştefan Popescu – purtător de cuvânt DSP Dolj.
- La call center DSP Dolj răspund la telefon trei persoane.
- În Dolj, 20-30 de persoane realizează anchetele epidemiologice, zilnic.
- DSP Dolj angajează 3 epidemiologi, 1 IT-ist, 1 medic de igienă şi 2 asistenţi medicali
Cum este situaţia în alte ţări
În UK, doar voluntarii se ocupă de anchetele epidemiologice, care nu durează mai mult de câteva minute, spune Radu Angelescu. Este un medic român stabilit în Liverpool de 7 ani. Acum, este unul dintre pacienţii COVID-19 din Marea Britanie.
- “Există un sistem <Test and trace> unde sunt angajate persoane care nu au experienţă medicală, nu au persoane din domeniul medical. Sunt persoane care pur şi simplu fac o anchetă epidemiologică şi te sună. Au o discuţie cu tine bazată pe un script care li se pune pe ecran!, spune Radu Angelescu – medic român stabilit în Marea Britanie.
- UK prelucrează, zilnic, aproximativ 300.000 de teste COVID-19
- Radu Angelescu:” Ar fi imposibil ca 21.000 de pozitivi, zilnic, să fie evaluaţi de cadre medicale.”
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian