- Home
- Coronavirus
- (13.04.2020, 18:22)
- Eugenia Foarfecă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legătura nebănuită dintre kefir şi boala Covid 19. Ce spun experţii
- Mai mulţi specialişti din Franţa spun că noul coronavirus are capacitatea să infecteze bacteriile Prevotella din corpul nostru, bacterii care pot provoca inflamaţii fatale
- Probioticele, prezente în multe produse lactate pe care le consumi pot să împiedice bacteriile Prevotella să se apere de antibotice şi de sistemul nostru imunitar
- Experţii francezi spun că cei mici fac forme uşoare ale bolii pentru că au o floră microbiană mai puţin reprezentată
Urmărește
59451 afișări
Legătura nebănuită dintre kefir şi boala Covid 19. Ai putea să bei chiar leacul? Ce spun experţii
Specialiştii din lumea întreagă încearcă să înţeleagă cum lucrează noul coronavirus în corpul nostru. Oricât de ciudat ţi s-ar părea, au ajuns la banalul kefir, care ne-ar putea ajuta în lupta anti Covid. De ce?
Noua teorie vine din Franţa, unde câţiva specialişti au început să studieze comportamentul populaţiilor microbiene care colonizează corpul uman pentru a înţelege care sunt diferenţele dintre categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire şi cele care rămân sănătoase. Ei spun că probioticele ar putea fi folosite cu succes în profilaxia şi terapia adjuvantă în Covid.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Dar cum de sunt invocate probioticele în această ecuaţie ?
Ei spun că noul coronavirus ar avea capacitatea să infecteze anumite bacterii prezente în corpul nostru, şi astfel acestea să ascundă virusul. Concret, virusul ar infecta bacteriile Prevotella care provoacă apoi inflamaţii uneori fatale. Se ştie deja că infecţiile care implică Prevotella dau infecţii respiratorii, inclusiv acute.
”Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul , ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă. Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile,avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, spune medicul Adrian Marinescu.
Poate cel mai important aspect al studiului făcut de francezi este acela că probioticele sunt capabile să împiedice Prevotella să formeze biofilme, adică unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apără de sistemul nostru imunitar şi de antibiotic.
Persoanele obeze, care sunt mai afectate de Covid-19, au o microfloră care este şi mai bogată în Prevotella. Dacă administrarea de probiotice la această populaţie dă rezultate bune în ceea ce priveşte îmbunătăţirea markerilor obezităţii, aceste rezultate sunt şi mai vizibile pentru indivizii la care bacteriile au fost foarte prezente, arată studiul.
Dacă se dovedeşte că infecţia cu SARS Cov 2 este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană, atunci acea combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicină de care vorbeşte renumitul profesor Didier Raoult este cu atât mai eficientă.
”Dacă aceste date vor fi la un moment dat susţinute, da, ar avea logică această asociere medicamentoasă”, mai precizează medicul Marinescu.
Aşadar, rezultatele noilor studii făcute pe probiotice sunt noi şi destul de promiţătoare.
Echipa de cercetare a Universităţii din Colorado chiar încearcă să folosească o versiune modificată genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, care se regăseşte de obicei în iaurt, chefir, sana. Ei spun că acest probiotic ar putea fi transformat pe viitor într-un vaccin care ar ataca călcâiul lui Ahile al noului coronavirus. Râmâne de văzut. Până atunci, vezi bine, nu ai nimic de pierdut dacă consumi aceste produse. S-ar putea să bei chiar leacul în sine!
sursa foto: profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: O femeie izolată de 3 săptămâni susţine că a luat coronavirusul de pe punga de cumpărături lăsată la uşa ei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe