- Home
- Coronavirus
- WASHINGTON, (10.04.2020, 12:46)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai multe potenţiale vaccinuri şi tratamente anti-Covid-19 se îndreaptă spre testarea pe oameni / Eforturi uriaşe depuse de industria farmaceutica la 3 luni de la izbucnirea pandemiei
Mai multe companii au anunţat planuri de iniţiere a testelor umane pentru vaccinuri ori tratamente anti-Covid-19, în cadrul eforturilor lansate de industria farmaceutică la trei luni după izbucnirea pandemiei, informează cotidianul The New York Times.
Urmărește
2131 afișări
NYT: Mai multe potenţiale vaccinuri şi tratamente anti-Covid-19 se îndreaptă spre testarea pe oameni
În contextul în care pandemia de coronavirus se răspândeşte într-un ritm fără precedent, afectând plămânii oamenilor de toate vârstele, etniile şi profilurile medicale, companiile din domeniul biotehnologiei intensifică eforturile pentru combaterea bolii, prin accelerarea planurilor de producere a unor vaccinuri şi iniţierea testelor clinice pentru potenţiale tratamente.
Compania biotehnologică Novavax, cu sediul în statul american Maryland, a anunţat miercuri lansarea testelor pe oameni în Australia, la jumătatea lunii mai, pentru un posibil vaccin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Tot miercuri, compania Mesoblast, care lucrează cu celule stem, a anunţat iniţierea testelor pe 240 de pacienţi, cu sprijinul Institutelor Naţionale de Sănătate, pentru a verifica dacă celulele stem din măduvă pot ajuta pacienţii care au dezvoltat o reacţie imunitară potenţial letală faţă de coronavirus.
În mod normal, dezvoltarea de noi vaccinuri şi tratamente ar dura câţiva ani, dar industria farmaceutică s-a mobilizat pentru reducerea timpului, beneficiind de susţinerea organizaţiilor nonprofit, a agenţiilor guvernamentale şi a autorităţilor de reglementare.
Novavax a transmis că un potenţial vaccin a stimulat producerea unei reacţii imunitare puternice în testele efectuate în laborator şi pe animale, generând anticorpi care pot combate coronavirusul. Produsul final ar putea fi disponibil abia peste cel puţin un an, Novavax urmând să lanseze curând testele pe oameni.
Un vaccin fabricat de Moderna este deja în procedura de testare clinică din 15 martie. Altul, dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, este testat deja pe oameni. Grupul Johnson & Johnson va începe testele clinice în septembrie, după ce a primit fonduri de aproape 500 de milioane de dolari prin parteneriate intermediate de Departamentul american al Sănătăţii.
De asemenea, vaccinuri experimentale dezvoltate de cercetătorii Universităţii din Pittsburgh şi de Colegiul de Medicină Baylor din Houston aşteaptă aprobarea Administraţiei SUA pentru Alimentaţie şi Medicamente pentru lansarea testelor pe oameni.
Nu există niciun tratament aprobat pentru Covid-19, boala generată de coronavirus, dar medicii şi cercetătorii testează o serie de terapii în efortul disperat de a salva vieţi. Preşedintele SUA, Donald Trump, a promovat insistent două medicamente antimalarie, care până acum au demonstrat doar o eficienţă limitată contra coronavirusului.
Compania Mesoblast a adoptat o abordare mai apropiată de cea standard, testând terapia cu celule pe 240 de pacienţi, în peste 20 de centre medicale din SUA din cadrul Reţelei de Testare Chirurgicală Cardiotoracică. Rezultatele sunt aşteptate în câteva luni.
Dr. Silviu Itescu, directorul Mesoblast, a declarat că s-a luat decizia testării tratatmentului pe pacienţi bolnavi de Covid-19 deoarece produsul a demonstrat rezultate bune la copii care au dezvoltat o reacţie imunitară cu risc fatal similară numită Sindromul acut transplant contra gazdă, în care celulele imune ale corpului atacă celule sănătoase după un transplant de măduvă.
"Le-am pus unele lângă altele două câte două şi am spus: «Avem ceva care este sigur şi care ar putea genera rezultate»", afirmă dr. Silviu Itescu, citat de NYT.
O altă companie care lucrează cu celule stem, Athersys, intenţionează să efectueze un studiu pe pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au sindrom avansat de insuficienţă respiratorie.
Nouă pacienţi internaţi în Spiatalul "Mount Sinai" din New York au primit tratamentul testat de Mesoblast în regim de urgenţă, iar medicii spun că reacţia iniţială este promiţătoare. Şase pacienţi au fost scoşi de la ventilaţie artificială, iar ceilalţi sunt în stare stabilă. Însă dr. Itescu afirmă că, indiferent dacă tratamentul este promiţător, nu este clar încă dacă va funcţiona sau dacă rezultatele iniţiale sunt aparente. Chiar dacă multe medicamente sunt testate în afara unui studiu formal, dr. Itescu afirmă: "Credem că acesta este drumul corect, un test controlat, aleatoriu este singura modalitate de a afla dacă funcţionează o anumită abordare".
Pfizer a anunţat joi că va începe testarea unui medicament experimental şi a unui tratament reumatoid pentru artroză, Xeljanz, în cazul Covid-19.
Cu toate acestea, un vaccin ar fi cea mai bună modalitate de a opri răspândirea coronavirusului, deoarece stimulează apărarea naturală imunitară.
"Dacă am avea un vaccin, am putea ieşi din case încrezători că nu ne vom îmbolnăvi. În acest context, toată lumea este motivată şi depune eforturi pentru ca lucrurile să se mişte rapid", afirmă dr. Gregory Glenn, preşedintele Secţiei de cercetare şi dezvoltare a companiei Novavax.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: De ce prezintă bărbaţii un risc mai mare decât femeile de a muri din cauza Covid-19? Explicaţiile unui medic român
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegerile prezidențiale din SUA schimbă cursul lumii. Tot ce trebuie să știi despre procesul electoral
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:51
-
astăzi, 11:43
Deputat PSD: După ce „s-au giugiulit pe furiş”, azi PNL şi AUR s-au „pupat” în public la Giurgiu