Marea Britanie are un plan axat pe "cinci piloni" de accelerare a testării pentru coronavirus

  • Guvernul de la Londra a elaborat un plan axat pe "cinci piloni" de accelerare a testării, în cadrul eforturilor anticoronavirus
  • Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, a admis, pe fondul criticilor, că pot fi adoptate măsuri antiepidemice "mai bune"
  • Planul prevede teste de tip exudat, analize efectuate de firme private, analize sanguine pentru anticorpi, monitorizarea infecţiilor şi construirea unei industrii de diagnosticare
Urmărește
1758 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie are un plan axat pe "cinci piloni" de accelerare a testării pentru coronavirus

Marea Britanie are un plan axat pe "cinci piloni" de accelerare a testării pentru coronavirus

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a anunţat, vineri, un plan axat pe cinci elemente pentru a intensifica semnificativ testarea pentru depistarea coronavirusului.

Guvernul de la Londra a elaborat un plan axat pe "cinci piloni" de accelerare a testării, a declarat Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, admiţând, pe fondul criticilor, că pot fi adoptate măsuri "mai bune", conform publicaţiei The Times.

Matt Hancock a adoptat un ton conciliant în cursul unei conferinţe de presă organizate la Downing Street, subliniind că membrii Guvernului "au ascultat" preocupările cetăţenilor şi vor răspunde. Potrivit ministrului Sănătăţii, Marea Britanie este în război cu un "inamic invizibil", astfel că a fost adoptat un plan de intensificare a testării în regiunea Anglia pentru a atinge la sfârşitul lunii nivelul de 100.000 de analize pe zi.

Pilonul 1 - Teste de tip exudat

Elementul central al strategiei guvernamentale sunt testele de tip exudat efectuate în laboratoarele şi spitalele Serviciului de Sănătate Publică din Anglia.

"Acesta este testul efectuat pentru a vedea dacă cineva are virusul în prezent. Am atins deja nivelul de 10.000 de teste pe zi, aşa cum ne-am angajat. De asemenea, am asumat angajamentul de a efectua 25.000 de teste zilnic până la sfârşitul lunii aprilie. Fiecare pacient care va avea nevoie de un test îl va putea face. În acest fel, ne vom asigura că oamenii beneficiază de tratamentul corect în spitale", a declarat Matt Hancock.

Pilonul 2 - Analize efectuate de firme private

Matt Hancock a dezvăluit că doar 5.000 de angajaţi ai sistemului medical au fost testaţi până acum. Pentru a accelera testarea, Guvernul va construi o reţea de noi laboratoare, cu ajutorul universităţilor, institutelor de cercetare şi firmelor private, inclusiv Amazon şi Boots. Iniţial, noile analize le vor fi efectuate angajaţilor sistemului public de sănătate.

Pilonul 3 - Analize sanguine pentru anticorpi

Guvernul nu va prioritiza testele pentru anticorpi, care stabilesc dacă o persoană a avut coronavirusul, deoarece este "ideal" ca analizele de acest fel să fie efectuate la 28 de zile după infectare. Profesorul John Newton, directorul Departamentului de optimizare din cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, a explicat că în prezent prioritatea sunt testele de tip exudat.

Pilonul 4 - Monitorizarea infecţiilor

Vor fi create sisteme de monitorizare "cu acurateţe extrem de mare" a modului în care se răspândeşte coronavirusul pe teritoriul Marii Britanii; de asemenea, va fi elaborată o strategie de oprire a interdicţiilor privind deplasările.

"Programele ample de supraveghere a populaţiei sunt esenţiale pentru a înţelege ponderea infecţiilor şi modul de răspândire a virusului", subliniază Matt Hancock.

Pilonul 5 - Construirea unei industrii de diagnosticare

Matt Hancock s-a angajat să urmeze modelul Germaniei, prin construirea unei industrii la scară largă de diagnosticare, în scopul pregătirii Marii Britanii pentru viitoare pandemii. Ministrul Sănătăţii a admis că Marea Britanie nu a avut un început foarte bun, deoarece are o industrie de diagnosticare "de prim-rang mondial, dar mică". "Spre deosebire de alte ţări, noi nu am intrat în această criză cu o industrie de diagnosticare mare. Acest lucru nu înseamnă că nu putem construi una", a spus Matt Hancock.

Conform celui mai recent bilanţ, realizat de Universitatea Johns Hopkins, în Marea Britanie sunt până în prezent 34.192 de cazuri de coronavirus şi s-au înregistrat 2.926 de decese.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici