- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (26.01.2022, 22:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie caută voluntari care să se îmbolnăvescă de COVID-19 în numele ştiinţei
Primul studiu medical din lume autorizat să expună în mod deliberat participanţii la coronavirus caută mai mulţi voluntari pentru a contribui la dezvoltarea unor vaccinuri mai bune, scrie Reuters.
Urmărește
819 afișări
Studiul Universităţii Oxford a fost lansat în aprilie anul trecut, la trei luni după ce Marea Britanie a devenit prima ţară care a aprobat teste cu oameni.
Prima fază, încă în curs de desfăşurare, s-a axat pe aflarea cantităţii de virus necesare pentru a declanşa o infecţie, în timp ce a doua va avea ca scop determinarea răspunsului imunitar necesar pentru a evita o infecţie, a precizat marţi universitatea într-o declaraţie.
Cercetătorii sunt pe cale să stabilească cea mai slabă infecţie posibilă, care asigură că aproximativ jumătate dintre persoanele expuse fac COVID-19 asimptomatic sau uşor. Ei intenţionează apoi să expună voluntarii - toţi infectaţi în mod natural sau vaccinaţi anterior - la acea doză pentru a determina ce niveluri de anticorpi sau de celule T imune sunt necesare pentru a preveni o infecţie.
„Acesta este răspunsul imunitar pe care trebuie să-l inducem apoi cu un nou vaccin", a declarat Helen McShane, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford şi cercetător principal al studiului.
Rezultatele studiului vor contribui la dezvoltarea viitoare a vaccinurilor mult mai rapid şi mai eficient, se arată în comunicat.
Imunologii la nivel mondial au căutat să identifice cu precizie reacţia imunitară pe care un vaccin trebuie să o producă pentru a proteja împotriva bolii.
Oamenii de ştiinţă au folosit timp de decenii testele pe oameni pentru a dezvolta tratamente împotriva multor boli infecţioase, dar aceasta este prima cercetare de acest fel cunoscută cu privire la COVID-19.
Un dezavantaj este riscul ca voluntarii să contracteze boala, dar universitatea îşi ia măsuri de precauţie.
Participanţii vor trebui să fie sănătoşi şi să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Ei vor fi ţinuţi în carantină timp de cel puţin 17 zile, iar celor care vor dezvolta simptome li se va administra tratamentul cu anticorpi monoclonali Ronapreve de la Regeneron.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe