- Home
- Coronavirus
- (29.06.2020, 07:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă privind COVID-19: „Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă”
- Medicul Virgil Musta atrage atenţia populaţiei despre „pericolul care încă ne paşte”.
- Musta cere oamenilor să respecte trei reguli simple pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare.
- Revenirea la normalitate se va face treptat şi doar dacă toţi oamenii vor respecta regulile, spune specialistul.
Urmărește
17577 afișări
Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă privind COVID-19
Medicul Virgil Musta a postat un mesaj pe Facebook, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Acesta trage un semnal de alarmă privind pericolul la care oamenii se expun atunci când nu respectă măsurile de prevenţie anti-COVID-19
„Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre dumnevoastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte”, explică Musta.
Medicul atrage atenţia asupra faptului că pandemia este încă un fenomen actual, aşadar oamenii nu ar trebui să se relaxeze şi să uite de măsurile anti-COVID-19.
„Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19... chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale... chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi... chiar daca SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri...chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia... chiar dacă la noi în ţară, în ultimile zile avem un număr de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI...chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii...TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE:
- să evităm locurile aglomerate
- să purtăm masca în spaţiile închise
- să ne spălăm des mâinile”
Medicii români luptă pe toate fronturile cu noul virus, dar au nevoie ca populaţia să respecte măsurile de prevenţie. Sunt două direcţii pe care Musta şi alţi doctori le urmează: „una dintre ele o reprezintă tratarea pacienţilor atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat şi încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere şi adaptare împreună cu specialiştii din România şi din lume. Cealaltă direcţie, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească”, explică acesta.
Medicul spune că va insista şi în continuare să comunice românilor despre importanţa prevenţiei, întrucât pacienţii care se confruntă cu forme grave ale bolii, „se luptă din greu”.
„Am văzut şi am tratat până acum împreună cu colegii mei multe cazuri, de la cele mai uşoare, până la forme severe, am vazut oameni luptâdu-se din greu cu boala, deci nu vorbesc din auzite. Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă, asupra capcanelor în care puteţi cădea dacă nu vă informaţi din surse sigure, dacă daţi crezare zvonurilor şi nu acţionaţi responsabil.
Ce recomandă medicul Virgil Musta privind prevenţia infectării cu noul coronavirus
- Evaluaţi-vă corect riscurile
- Respectaţi regulile şi măsurile de precauţie
- Vegheaţi ca şi alţii să le respecte
- Nu călătoriţi în zone roşii cu multe îmbolnăviri
- Evitaţi zonele aglomerate
Despre întoarcerea la normalitate şi depăşirea epidemiei de COVID-19
Medicul Virgil Musta atrage atenţia că revenirea la normalitate se va face treptat şi doar dacă toţi oamenii vor respecta regulile.
„Toţi merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de catre toţi. Nu există zone ale ţării cu români mai buni sau mai răi, însă există acum anumite focare (nu doar în România), care trebuie rapid izolate şi corect gestionate.
Specialistul face apel la responsabilitate şi cere oamenilor să respecte în continuare măsurile de precauţie. „Este o responsabilitate comună, atât a fiecăruia dintre noi, cât şi a autorităţilor statului, pentru ca pandemia sa nu se extindă şi să fie ţinută sub control. Ştiu că este plictisitor să vorbim despre acest subiect pe o perioadă atât de lungă, mai ales acum când după izolare oamenii îşi doresc libertate, dar haideţi să nu uităm de ...sănătate. Le putem avea pe amândouă, dacă rămâneţi la fel de responsabili cum aţi fost majoritatea covârşitoare dintre voi în prima parte a pandemiei şi nici nu ştiţi cât de mult a contat acest lucru pentru toată lumea”, a mai spus Musta.
Specialistul speră că românii înţeleg pericolul şi vor alege să facă eforturi de a respecta distanţarea fizică în continuare. „Am simţit că trebuie din nou să vă spun toate aceste lucruri, tocmai pentru că am încredere în voi, simt că v-am avut aproape de mine şi de colegii mei în toată această perioadă în care am învăţat practic împreună cum să facem faţă cu bine „necunoscutului” şi ştiu că aşa va fi şi în continuare. Vă mulţumesc pentru înţelegere, pentru efort şi pentru responsabilitate!
Numai împreună vom reuşi!”, a conchis medicul.
Redăm postarea integrală a medicului Virgil Musta
„Respectaţi 3 măsuri simple, vă rog!
Dragi membrii City Doctors,
Pentru cei dintre d-voastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experienţa Covid şi poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de Covid-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte.
Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depăşit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) şi 500.000 de persoane decedate care au avut şi Covid-19... chiar dacă am avut la începutul pandemiei experienţele concrete ale Italiei, Spaniei şi a altor ţări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale... chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia şi India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi... chiar daca SUA tocmai a depăşit 2,5 milioane de cazuri...chiar dacă în Europa a reînceput creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia... chiar dacă la noi în ţară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la varful pandemiei şi creşte numărul celor internaţi la ATI...chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluţia imprevizibilă a bolii...TOT NU ESTE DE AJUNS PENTRU UNII SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ ESTE ESENŢIAL SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, DAR CARE NE POT SALVA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU CARE POATE CĂ NU SUNT ATÂT DE NOROCOŞI ÎNCÂT SĂ FACĂ DOAR FORME UŞOARE:
• să evităm locurile aglomerate
• să purtăm masca în spaţiile închise
• să ne spălăm des mâinile
Datoria mea de medic este împărţită în două direcţii. Una dintre ele o reprezintă tratarea pacienţilor atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat şi încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere şi adaptare împreună cu specialiştii din România şi din lume.
Cealaltă direcţie, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească.
Acesta este şi motivul pentru care am insistat pe toată durata de până acum a pandemiei şi voi insista şi în continuare să comunic cum pot eu mai bine tot ce cred că v-ar ajuta să nu luaţi acest virus, voi sau persoane dragi vouă, care poate nu vor face doar forme uşoare.
Am văzut şi am tratat până acum împreună cu colegii mei multe cazuri, de la cele mai uşoare, până la forme severe, am vazut oameni luptâdu-se din greu cu boala, deci nu vorbesc din auzite, ameninţarea este cât se poate de reală şi este esenţial să controlăm evoluţia pandemiei în fiecare zonă a ţării, în mod specific.
Am datoria să vă atrag atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă, asupra capcanelor în care puteţi cădea dacă nu vă informaţi din surse sigure, dacă daţi crezare zvonurilor şi nu acţionaţi responsabil.
Evaluaţi-vă corect riscurile, respectati regulile şi măsurile de precauţie şi vegheaţi ca şi alţii să le respecte, nu călătoriţi în zone roşii cu multe îmbolnăviri, evitaţi zonele aglomerate. Cu toţii ne dorim să putem petrece aceasta vară liniştiţi.
Toţi merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de catre toţi. Nu există zone ale ţării cu români mai buni sau mai răi, însă există acum anumite focare (nu doar în România), care trebuie rapid izolate şi corect gestionate.
Este o responsabilitate comună, atât a fiecăruia dintre noi, cât şi a autorităţilor statului, pentru ca pandemia sa nu se extinda si sa fie tinuta sub control.
Ştiu că este plictisitor să vorbim despre acest subiect pe o perioadă atât de lungă, mai ales acum când după izolare oamenii îşi doresc libertate, dar haideţi să nu uităm de ...sănătate. Le putem avea pe amândouă, dacă rămâneţi la fel de responsabili cum aţi fost majoritatea covârşitoare dintre voi în prima parte a pandemiei şi nici nu ştiţi cât de mult a contat acest lucru pentru toată lumea.
Am simţit că trebuie din nou să va spun toate aceste lucruri, tocmai pentru că am încredere în voi, simt că v-am avut aproape de mine şi de colegii mei în toată această perioadă în care am învăţat practic împreună cum să facem faţă cu bine “necunoscutului” şi ştiu că aşa va fi şi în continuare.
Vă mulţumesc pentru înţelegere, pentru efort şi pentru responsabilitate!
Numai împreună vom reuşi!
Dr. Virgil Musta”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe