- Home
- Coronavirus
- (14.04.2021, 17:25)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mexic îşi propune să dezvolte propriul vaccin până la sfârşitul anului. Tehnologia pe care se bazează este folosită pentru animale
- Mexicul îşi propune să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19 care ar putea fi aprobat pentru utilizarea de urgenţă în acest an, a declarat marţi un înalt oficial.
- Şeful Consiliului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie (Conacyt), Maria Elena Alvarez-Buylla, a declarat într-o conferinţă de presă că vaccinul în curs de dezvoltare ar putea fi aprobat la finalul acestui an, în noiembrie sau decembrie.
- Studiile clinice cu voluntari ar putea începe în această lună, potrivit Avimex, compania farmaceutică veterinară care conduce dezvoltarea vaccinului în Mexic.
Urmărește
381 afișări
Sursa foto: Profimedia
Dacă studiile vor avea succes, vaccinul Patria ar putea ajuta Mexicul şi alte ţări în curs de dezvoltare care s-au străduit să-şi asigure aprovizionarea cu vaccinuri realizate şi distribuite în ţările bogate, potrivit Reuters.
Mexicul a achiziţionat până acum 16,9 milioane de doze de vaccin pentru populaţia sa de 126 de milioane, toate de la companii străine, inclusiv Pfizer-BioNTech, Sinovac, AstraZeneca, CanSino şi Sputnik V, potrivit datelor guvernului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Costurile pentru achiziţionarea vaccinului produs de Avimex ar fi cu 800% mai mici decât vaccinurile străine importate, a spus guvernul.
Mexicul a raportat 2.286.133 cazuri şi 210.294 decese provocate de COVID-19, al şaptelea număr cel mai mare de decese pe cap de populaţie din lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
Guvernul afirmă că este posibil ca numărul real al cazurilor să fie semnificativ mai mare, iar datele separate ale Ministerului Sănătăţii sugerează că numărul real al deceselor poate fi cu cel puţin 60% peste cifra confirmată.
Vaccinul Patria este dezvoltat cu tehnologie de la Şcoala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York, pe baza unui virus recombinant Newcastle şi a unei proteine HexaPro SARS-CoV-2 dezvoltată de Universitatea din Texas la Austin. Compania a declarat că a folosit tehnologia existentă la vaccinul său împotriva gripei la animale, care s-a dovedit a fi sigur pentru oameni, pentru un vaccin COVID-19 eficient.
„După analiza platformelor tehnologice pe care le are la dispoziţie, Avimex a stabilit că un virus recombinant al bolii Newcastle (rNDV) are potenţialul de succes al vaccinului COVID-19", a declarat compania într-un comunicat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe