Mexic îşi propune să dezvolte propriul vaccin până la sfârşitul anului. Tehnologia pe care se bazează este folosită pentru animale

  • Mexicul îşi propune să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19 care ar putea fi aprobat pentru utilizarea de urgenţă în acest an, a declarat marţi un înalt oficial.
  • Şeful Consiliului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie (Conacyt), Maria Elena Alvarez-Buylla, a declarat într-o conferinţă de presă că vaccinul în curs de dezvoltare ar putea fi aprobat la finalul acestui an, în noiembrie sau decembrie.
  • Studiile clinice cu voluntari ar putea începe în această lună, potrivit Avimex, compania farmaceutică veterinară care conduce dezvoltarea vaccinului în Mexic.
Urmărește
381 afișări
Imaginea articolului Mexic îşi propune să dezvolte propriul vaccin până la sfârşitul anului. Tehnologia pe care se bazează este folosită pentru animale

Sursa foto: Profimedia

Dacă studiile vor avea succes, vaccinul Patria ar putea ajuta Mexicul şi alte ţări în curs de dezvoltare care s-au străduit să-şi asigure aprovizionarea cu vaccinuri realizate şi distribuite în ţările bogate, potrivit Reuters.

Mexicul a achiziţionat până acum 16,9 milioane de doze de vaccin pentru populaţia sa de 126 de milioane, toate de la companii străine, inclusiv Pfizer-BioNTech, Sinovac, AstraZeneca, CanSino şi Sputnik V, potrivit datelor guvernului.

Costurile pentru achiziţionarea vaccinului produs de Avimex ar fi cu 800% mai mici decât vaccinurile străine importate, a spus guvernul.

Mexicul a raportat 2.286.133 cazuri şi 210.294 decese provocate de COVID-19, al şaptelea număr cel mai mare de decese pe cap de populaţie din lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Guvernul afirmă că este posibil ca numărul real al cazurilor să fie semnificativ mai mare, iar datele separate ale Ministerului Sănătăţii sugerează că numărul real al deceselor poate fi cu cel puţin 60% peste cifra confirmată.

Vaccinul Patria este dezvoltat cu tehnologie de la Şcoala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York, pe baza unui virus recombinant Newcastle şi a unei proteine ​​HexaPro SARS-CoV-2 dezvoltată de Universitatea din Texas la Austin. Compania a declarat că a folosit tehnologia existentă la vaccinul său împotriva gripei la animale, care s-a dovedit a fi sigur pentru oameni, pentru un vaccin COVID-19 eficient.

„După analiza platformelor tehnologice pe care le are la dispoziţie, Avimex a stabilit că un virus recombinant al bolii Newcastle (rNDV) are potenţialul de succes al vaccinului COVID-19", a declarat compania într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici