- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (29.12.2021, 12:36)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Sănătăţii se pregăteşte de valul 5 al pandemiei. Creşterea resurselor pentru secţiile ATI şi includerea medicamentelor antivirale în tratamentul ambulatoriu, printre măsurile anunţate
Centre de evaluare ambulatorie a pacienţilor cu forme uşoare şi medii şi includerea medicamentelor antivirale în tratamentul ambulatoriu sunt o parte dintre măsurile anunţate de Ministerul Sănătăţii în pragul valului 5 al pandemiei.
Urmărește
262 afișări
Ministerul Sănătăţii se pregăteşte de valul 5 al pandemiei
Ministerul Sănătăţii anunţă înfiinţarea Grupului de Management al Informaţiilor Operative în Sănătate, GMIOS, care va coordona alocarea resurselor de asistenţă medicală pentru pacienţii COVID-19, dar şi pentru cei cu alte patologii, dar care va ţine şi evidenţa în timp real a capacităţii ATI în spitalele din România.
La nivel judeţean, se vor înfiinţa structuri de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat creşterea rapidă a capacităţii de testare, inclusiv la medicii de familie, organizarea şi operaţionalizarea la nivel local a centrelor de evaluare ambulatorie a pacienţilor cu forme uşoare şi medii, crearea centrelor de evaluare pentru pacienţii cu forme medii care au factori de risc şi realizarea Ghidului de recomandări pentru monitorizare, evaluare, tratament şi asistenţă medicală ambulatorie (inclusiv prescrierea de medicamente antivirale).
Managerii de spital sunt obligaţi să dispună verificarea şi remedierea deficienţelor circuitelor electrice şi a instalaţiilor de oxigen, asigurarea capacităţilor de oxigen necesare în perioada de vârf pandemic şi să semnaleze Ministerului Sănătăţii problemele majore.
„Asigurarea numărului de paturi alocate pentru pacienţii COVID cu formă medie la 20%, cu o flexibilizare până la 30%. Creşterea în bugetul pentru anul 2022 a resurselor pentru secţiile ATI (cu 65% mai mult faţă de 2021). În prezent, sunt complet funcţionale la nivel naţional 2.805 paturi ATI (pentru pacienţi COVID-19 şi cu alte patologii). Suplimentarea numărului de spitale care beneficiază de finanţare suplimentară prin programul „Acţiuni Prioritare ATI”, în scopul creşterii capacităţii de răspuns a sistemului medical (de la 116 la 128 unităţi ATI pentru adulţi)”, se mai arată în strategia Ministerului Sănătăţii.
De asemenea, s-a mai anunţat crearea unui mecanism instituţional pentru asigurarea în centrele de evaluare a tratamentului antiviral oral şi a anticorpilor monoclonali şi exinderea tratamentului antiviral ambulatoriu, inclusiv cu medicamentele inovative: Paxlovid, Molnupiravir.
Autorităţile propun revitalizarea campaniei de vaccinare prin creşterea ponderii informării realizate de către profesioniştii din sănătate şi persoane cu mare autoritate profesională.
Recomandările MS pentru populaţie:
-Vaccinarea previne formele severe şi decesele, respectiv reduce transmiterea virusului către alte persoane.
-Este vitală respectarea măsurilor de distanţare, igienă personală, portul corect al măştii.
-Testaţi-vă înaintea contactului apropiat cu persoane vulnerabile nevaccinate!
-Testaţi-vă la primele simptome şi declaraţi imediat rezultatul pozitiv al testării!
-Discutaţi imediat cu medicul de familie pentru testare şi îndrumare!
-Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19!
Recomandările MS pentru instituţiile publice şi private:
-Efectuaţi triajul zilnic al angajaţilor!
-Monitorizaţi permanent starea de sănătate a angajaţilor. E mai ieftin să previi decât să ai colegi bolnavi!
-Organizaţi programul de lucru decalat, pentru a evita aglomerarea spaţiilor comune.
-Încurajaţi munca la domiciliu (telemuncă).
-Puneţi la dispoziţia angajaţilor măşti, dezinfectante şi asiguraţi curăţenia şi aerisirea periodică a spaţiilor de lucru.
-Încurajaţi vaccinarea angajaţilor.
-Revizuiţi Planul de continuare a activităţii (Bussines Continuity Plan) pentru limitarea efectelor absenteismului masiv.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Rafila vorbeşte despre lockdown, închiderea şcolilor şi decese multe, în lipsa certificatului verde
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele