- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (05.03.2021, 22:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministru: Franţa ar putea urma exemplul Italiei şi să blocheze transporturile de vaccinuri
- Franţa a declarat vineri că ar putea urma exemplul Italia şi să blocheze transporturile de vaccin Covid-19, relatează CNN.
- Comentariile ministrului francez al sănătăţii, Olivier Véran, au apărut a doua zi după ce Roma a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin Covid-19 AstraZeneca în Australia, într-o escaladare dramatică a unei dispute între bloc şi compania producătoare de medicamente.
Urmărește
1085 afișări
Ministru: Franţa ar putea urma exemplul Italiei şi să blocheze transporturile de vaccinuri
Comentariile ministrului francez al sănătăţii, Olivier Véran, au apărut a doua zi după ce Roma a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin Covid-19 AstraZeneca în Australia, într-o escaladare dramatică a unei dispute între bloc şi compania producătoare de medicamente.
"Desigur, înţeleg ce a făcut Italia", a spus Véran în timpul unui interviu acordat vineri. "Am putea face acelaşi lucru."
Un purtător de cuvânt al premierului italian Mario Draghi a declarat pentru CNN că Italia şi Comisia Europeană au convenit asupra acţiunii. Este pentru prima dată când astfel de măsuri sunt utilizate în UE pentru vaccinuri. Lanţul de aprovizionare al AstraZeneca include o fabrică în Anagni, Italia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Discutăm îndeaproape cu italienii, precum şi cu toţi partenerii noştri europeni pentru a avea o abordare europeană în această privinţă", spune Véran.
"Încă din prima zi, Franţa a crezut într-o abordare comună europeană", a adăugat el.
La sfârşitul lunii ianuarie, o luptă publică şi acerbă a izbucnit între UE şi AstraZeneca cu privire la întârzierile în livrarea vaccinului, după ce compania a informat blocul că va furniza în martie mai puţine doze decât s-a convenit.
Ulterior, Comisia Europeană a adoptat noi măsuri care conferă statelor membre puterea de a restricţiona exportul de vaccinuri în afara blocului, în anumite situaţii. Italia a invocat întârzierile în furnizarea vaccinului către Italia şi UE şi a menţionat că Australia nu este considerată de către UE o naţiune „vulnerabilă” în faţa Covid-19.
"Mesajul este foarte clar ... că ne aşteptăm ca firmele cu care Uniunea Europeană a semnat acorduri să facă tot posibilul pentru a respecta contractele de livrare pe care le au cu statele membre", a declarat Eric Mamer, purtător de cuvânt al Uniunii Europene.
El a adăugat: „Realitatea este că Uniunea Europeană este un exportator major de doze de vaccin”.
Vicepreşedintele executiv pentru comerţ al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a discutat problema cu omologul său australian Dan Tehan.
Doar 5,5% din populaţia UE, de 447 milioane, a primit o primă doză de vaccin, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Doar unul din trei lucrători din domeniul sănătăţii din Franţa a fost vaccinat iar spitalele din toată ţara sunt sub presiune puternică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Lista ţărilor în care se impune carantină la întoarcerea în România. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe